V roce 2018 pokračuje KTM s Espargarem a Smithem

Ve středu KTM MotoGP potvrdila jezdeckou sestavu pro sezonu 2018. K žádným změnám nedochází a Rakušané tak druhým rokem pojedou s jezdci Polem Espargarem a Bradley Smithem. Testovacím a vývojovým jezdcem prototypu KTM RC16 zůstává nadále Mika Kallio, který bude v průběhu roku startovat ve vybraných velkých cenách na divokou kartu.

V tiskové zprávě rakouského továrního týmu KTM se píše, že Španěl Pol Espargaró je výraznou postavou týmu. Bývalý mistr světa Moto2 zaznamenal dosud nejlepší umístění v Brně, kde byl devátý a tým s ním počítá pro další rozvoj jejich litrového prototypu. Také v kvalifikacích Španěl zaznamenal zajímavé výsledky a KTM RC16 dostal na pozice, o kterých ještě před sezonou nikdo z projektu MotoGP neuvažoval.

Brit Bradley Smith to s prodloužením neměl tak jisté, výsledky jsou horší než v případě jeho kolegy Espargara, takže se hovořilo i o variantě jeho odchodu. Nakonec vedení tovární stáje KTM s Britem prodloužilo smlouvu a ten tak může zbytek letošní sezony dokončit v naprosté pohodě. S mnoha informacemi z letošního ročníku všichni věří, že si Smith v příštím roce povede lépe.

Na pozici testovacího pilo zůstává Fin Mika Kallio. Ten letos párkrát startoval na divokou kartu a rozhodně byl velkým kandidátem na pozici druhého jezdce tovární stáje. Nakonec pokračuje v testování KTM RC16 a bude pracovat na dalším vývoji motorky, jenž po roce ostrého provozu zatím není u konce. Letos Fin startuje ještě jednou na divokou kartu ve Valencii a v příštím roce bude v podobném duchu a se stejným nasazením pokračovat.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist