V Japonsku chce Lukáš do první desítky

V úterý dopoledne odletěl Lukáš spolu s naším týmem na 2. GP letošní sezóny, která zítra začne prvními volnými tréninky na okruhu v Motegi. Přestože zdejší okruh patří mezi Lukášovi nejméně oblíbené, je náš pilot po nešťastném závodu v Kataru připraven bojovat o první desítku a větší příděl bodů do celkového pořadí. Jako v loňském roce to vypadá, že i v letošní sezóně si s námi bude pohrávat počasí a zatímco zítra by ještě pršet nemělo, na sobotu a neděli je již déšť v Motegi hlášen, stejně jako tomu bylo v Kataru.

Lukáš po návratu z Kataru absolvoval tréninkově relaxační program na ledovci v Rakousku spolu se Šárkou Záhrobskou a jejich kondičním trenérem Antonínem Strachem. Zde si Lukáš kromě lyžování vyzkoušel také půldenní pochod na sněžnicích. Z hor se náš pilot vrátil nabitý energií a s odhodláním odletěl na druhý letošní závod seriálu MS 250.
V Japonsku by se měl letos v závodu poprvé představit loňský mistr světa Simoncelli, který závod v Kataru vynechal kvůli zlomenině zápěstí, jež si způsobil týden před startem sezóny na motokrosovém tréninku.

Lukáš Pešek

Motegi, stejně jako Losail, nepatří mezi mé oblíbené tratě, ale alespoň to budu mít za sebou. V Kataru jsme měli technické problémy a věřím, že v Japonsku už nás to nepotká. Na ledovci jsem si kvalitně a netradičně zatrénoval, ale také jsem dobře relaxoval. Vyzkoušel jsem si i sněžnice a to bylo zase něco úplně jiného a určitě velmi dobrý a náročný trénink. Po tomto pobytu se cítím v dobré psychické pohodě a jsem nabitý energií a i proto věřím, že by se mi v Motegi mohlo konečně dařit. Uvidíme, co s námi zase provede počasí, protože by mělo být hlavně v sobotu dost zima a dešti se zřejmě také nevyhneme. Pokud bych se zde dostal do top 10, budu velmi spokojený.“

Daniel M. Epp, majitel týmu

V Kataru jsme měli smolný závod a tak doufám, že v Motegi bychom zase mohli mít trochu štěstí. Okruh je zde náročný, a pokud bude proměnlivé počasí, nebude při současném modelu tréninku a kvalifikace moc času na nastavení motocyklu. Věřím ale, že se nám to podaří a v závodu pronikneme do první desítky, a to jak při suchých, tak i v mokrých podmínkách.“

GP Japonska 250cc v TV:

24. 4. přímý přenos 1. tréninku 08.00 – 09.00 DSF
25. 4. přímý přenos kvalifikace 08.00 – 08.50 Nova sport
08.00 – 09.00 DSF
26. 4. přímý přenos závodu 06.10 – 07.00 Nova sport
06.00 – 07.00 DSF
záznam závodu 20.00 – 20.55 Nova sport
Studio MS MotoGP v neděli 26. 4. od 07.30 - Nova

live timing na www.motogp.com

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist