V dubnu bude Dovizioso testovat stroj MotoGP Aprilia RS-GP

Italský závodník Andrea Dovizioso loni neprodloužil smlouvu s Ducati, jenž si rychle nalezla náhradu a hledal uplatnění u jiné továrny. Koncem roku nepřijal nabídku Aprilie na roli testovacího jezdce, protože zvažoval i jiné nabídky, ale tentokrát to vypadá, že si s výrobcem z Noale plácl.

Už nějakou dobu se šeptá, že má Aprilia přijít se zprávou, která Ducati příliš nepotěší, zejména pak Gigi Dall’Igna s nímž si Dovizioso nerozuměl a viní ho, že to byl právě on, kdo byl za neprodloužením smlouvy.

Tato zpráva dorazila dnes odpoledne a píše se v ní, že Aprilia MotoGP a Andrea Dovizioso budou společně na dráze Jerezu v rámci třídenního testu s termínem 12. až 14.dubna. Zatím Dovizioso nemá daný oficiální status testovacího jezdce, ale má se za to, že v Jerezu bude zkoušet motorku RS-GP 2021 položku po položce a ke všemu nabídne zpětnou vazbu. Zkušeností má víc než dost.

„Byl jsem potěšen zájmem Aprilie, a když jsme mluvili o šanci absolvovat tento test, rád jsem přijal pozvání jet znovu motorku třídy MotoGP, zůstat ve formě a technikům nabídnout zpětnou vazbu,“ uvedl Dovizioso. „Rád bych Aprilia Racing za tuto příležitost poděkoval.“

Pokud by Andrea Dovizioso začal s Aprilii spolupracovat intenzivněji, byla by to pro něho ta nejlepší šance, jak se do MotoGP vrátit už v příštím roce. Ale kdo ví, zda bude jezdecká sestava Aprilie pro rok 2021 stejně pevná, jak byla před jeho příchodem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist