Tým tech 3 Yamaha v roce 2006 s Carlosem Checou

Francouzský tým Tech 3 Yamaha nasadí do letošního šampionátu MotoGP vedle Jamese Ellisona španělského pilota Carlose Checu, který tak nakonec přece jen sehnal angažmá v nejprestižnější soutěži.

Tým Tech 3 Yamaha bude v roce 2006 zastoupen ve třídě MotoGP dvěma jezdci. Vedle již jistého Jamese Ellisona nasadí tento francouzský tým zkušeného Carlose Checu ze Španělska. Oba jezdci budou disponovat motocykly Yamaha YZR M1s s pneumatikami Dunlop. První seznámení s týmem prožije Checa již v neděli, kdy v Qataru začnou třídenní testy továrny Yamaha.
"Díky úsilí Dunlop, Yamaha Motor a Tech 3 jsme byli schopni dokončit jednání na tomto projektu," říká šéf týmu Tech 3 Yamaha pan Herve Poncharal. "Po obtížné zimě, kdy jsme byli schopni začít jednat s Dunlopem, Yamahou a Jamesem Ellisonem, jsem nyní opravdu rád, že se k týmu připojí Carlos Checa, který bude v letošním startovním roštu MotoGP nejzkušenějším jezdcem. Během jeho desetileté kariéry vyrostl v jednoho z nejšpičkovějších jezdců této kategorie. Jezdil na různých motocyklech s různými pneumatikami. To bude ohromným přínosem do našeho týmu, zvláště pak poté, co spolupracujeme s Dunlopem. S Carlosem pojede James Ellison, jeden z objevů minulého roku, který na pneumatikách Dunlop již jezdil. Dosáhli jsme na ideální tým, který přináší spojení mládí a zkušenosti. Věřím, že máme velké šance."
"Yamaha je potěšená, že v roce 2006 bude zastoupená dvěma týmy s dohromady čtyřmi jezdci," řekl šéf závodního oddělení japonské továrny pan Lin Jarvis. "Vždy jsme chtěli mít čtyři jezdce na startovním roštu, je to optimální vyrovnání naší účasti v MotoGP, ale také naše podpora sportu, který je velmi důležitý pro naše obchodní záležitosti a propagaci Yamahy. Yamaha by ráda poděkovala všem stranám, které přispěly k uzavření tohoto projektu. Přeji týmu Tech 3 Yamaha mnoho úspěchu v roce 2006."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist