Tým Mooney VR46 v roce 2023 s Marinim a Bezzecchim

Tým Mooney VR46 pokračuje v roce 2023 s dvojicí současných závodníků, jimiž je Luca Marini a Marco Bezzecchi. Marini je po závodu v Misanu průběžně dvanáctý a v posledních dvou závodech obsadil čtvrté místo. Bezzecchi jede premiérový ročník jezdce královské kubatury a je prozatím nejlepším z nováčků. V soutěži týmů je Mooney VR46 osmý v pořadí, jedenáct bodů za Gresini Racing.

Luca Marini k prodloužení smlouvy s týmem svého bratra Valentina Rossiho poznamenal: „Jsem velmi rád, že můžu oznámit obnovení spolupráce s týmem Mooney VR46 Racing i pro rok 2023. Je důležité zajistit kontinuitu této pracovní skupiny a projektu Ducati, který nás vede k získávání dobrých výsledků a k boji o stupně vítězů v závěru letošní sezony."

„Jsme tým nováčků. Je to první rok, kdy všichni pracujeme společně a budeme pokračovat takto dál, abychom dosáhli velkého uspokojení již v tomto roce 2022 a v budoucnu společně s Valem, jemuž děkuji za tuto příležitost stejně jako VR46 Riders Academy, která mě vždy podporuje.”


„Uzavřít letošní ročník tím nejlepším možným způsobem a příští rok v lednu začít znovu silní, to je náš cíl. Chceme bojovat o důležité pozice, o stupně vítězů, vítězství v každé GP a o nejlepší nezávislý tým šampionátu,” dodal Marini.

Fakt, že Marco Bezzecchi pokračuje s týmem Mooney VR46, již byl avizováno minulý týden. Italský závodník k tomu prozradil: „Jsem moc rád, že mohu potvrdit a zároveň oznámit, že smlouva, kterou jsem loni podepsal, byla uzavřena na dva roky, takže v roce 2023 budu i nadále jezdit na Ducati za Mooney VR46 Racing Team! Jsem hrdý na to, že můžu nosit a reprezentovat barvy rodiny VR46, Valeho a VR46 Riders Academy, jenž mě vždy podporovali společně s týmem a mými osobními partnery.”

„Sestava techniků a mechaniků, kterou jsme vybudovali, je úplně nová, nováčkovská ve všech ohledech a to jak s techniky přicházejícími z Moto2, tak s dalšími v nových funkcích. Nicméně jsme naprosto spokojeni s tím čeho jsme zatím dosáhli. Každopádně než se pustíme do nové sezony, budeme nadále plně koncentrovaní na stávající ročník 2022 a první rok v MotoGP se budeme snažit dokončit s co nejlepším výsledkem.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist