Tovární tým Ducati přijíždí do Brna v plné síle

Italská Ducati přijede do Brna po skvělém víkendu, který jejich tovární jezdci Andrea Iannone a Andrea Dovizioso zaznamenali v Rakousku, kde obsadili v pořadí první a druhé místo. Vítězství v závodu MotoGP slavila Ducati po šesti letech, zlatý double naposledy získali v roce 2007. Závodní dráhu Masarykova okruhu v Brně Italové považují za jednu z nejlepších v kalendáři šampionátu a věří, že o nadcházejícím víkendu budou podobně konkurenceschopní jak v tom rakouském.

První vítězství v kariéře jezdce MotoGP si Andrea Iannone vychutnává ještě dnes a rozhodně je natolik motivován, že v Brně bude chtít znovu usilovat o co nejvyšší pozice. Loni Itala brzdil technický problém, letos by na brněnské dráze rád předvedl veškerý potenciál GP16. „Ještě teď je těžké popsat pocity jaké jsem měl po vítězství v Rakousku, ale můžu říct jediné a to, že to byl prostě neuvěřitelný víkend,“ prozradil Andrea Iannone.

„Teď míříme do Brna k dalšímu závodu a myslím, že tento okruh je pro nás velmi dobrý. Loni jsem tam byl čtvrtý a to i navzdory potížím s technikou, nicméně teď máme dobré tempo pro to, abychom v každém podniku bojovali o stupně vítězů. Samozřejmě na této dráze budou silní také naši soupeři, ale myslím si, že je to pro mě dobrá šance zaznamenat znovu dobrý výsledek.“

Ital Andrea Dovizioso u Ducati zůstává také v příštím roce, takže si je vědom, že usilovnou prací jen zpevňuje základy pro model GP17. Nicméně jen nerad by znovu koukal na Iannoneho záda, takže můžeme očekávat bitvu především mezi oběma jezdci továrního týmu.

„Po prvním a druhém místě z Rakouska teď bude muset Ducati jít do několika dalších závodů s velkou důvěrou, třebaže nesmíme polevit v usilovné práci v rámci zlepšení určitých drobných detailů, protože také naši soupeři jsou silní a Yamahy dokázaly v Zeltwegu dokončit závod blízko nás. V Brně to bude náročnější, ale v posledních pár závodech jsme na motorce vše zlepšili, takže pevně věřím, že dokážeme být konkurenceschopní také v České republice.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist