Thomas Lüthi do závodu nastoupí

TZ Dorna Sports: "Kotník mne bolí víc než rameno, ale chystám se jezdit. Až do okamžiku, kdy vyjedu na dráhu, nevím jak to bude probíhat, ale jsem rozhodnutý do závodu nastoupit." Více uvnitř článku v TZ týmu ELIT GP Racing.

Thomasův zdravotní stav se každým dnem zlepšuje. Rameno se zdá být již plně funkční, Tom bez problémů a bolesti zvedne ruku a také ji stiskne. Stav kotníků je horší, stále přetrvávají otoky a bolesti. Přesto lékař start nezakázal a náš pilot se chce zítřejšího tréninku a kvalifikace zúčastnit. Nakolik mu ovšem nedoléčená zranění umožní rychlou jízdu, uvidíme až zítra. Po absolvování kvalifikace půjde Tom opět na kontrolu.
Také totálně zničený motocykl se nám pravděpodobně podaří do zítřka „vyléčit“ a měli bychom tedy mít jako obvykle připraveny 2 identické motocykly. Velký dík patří především HRC Honda, která nám vyšla maximálně vstříc a promptně dodala nové díly.
Příčinu pádu vidí Thomas Lüthi a jeho jezdecký trenér Andy Ibbott následovně: Příčinou pádu při japonské GP byla chyba pilota, když Thomas kopíroval linii jízdy vedoucího Kallia, který jel jinou stopu než náš pilot. Thomase pak překvapil pro něj neobvyklý výjezd ze zatáčky, po kterém šel tělem příliš nahoru a dopředu, namísto aby se udržel dole a vzadu. Tom se měl více koncentrovat na svoji jízdu a neopouštět natrénovanou stopu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist