Testy MotoGP v Jerezu a v Sepangu

Na týmy a jezdce MotoGP čeká dvouměsíční přestávka a ještě před ní se některé týmy se svými jezdci představí ve španělském Jerezu - Ducati a Avintia - resp. už začali testovat v malajském Sepangu - HRC.

Od středy do pátku budou na okruhu Jerez de la Frontera testovat i piloti královské kubatury MotoGP. Kromě jezdců s motocykly Ducati - tovární tým + Pramac + testovací tým, se zde představí rovněž i oba piloti týmu Avintia By Queroseno Racing s motocykly BQR-FTR Kawasaki CRT.
Ducati Factory Team (28-29-30. listopadu): Nicky Hayden a Andrea Dovizioso

Ducati Test Team (28-29-30. listopadu): Michele Pirro (místo zraněného Bena Spiese)
Pramac Ducati (28-29-30. listopadu): Andrea Iannone

           

Avintia Blusens BQR (28-29-30. listopadu): Hiroshi Aoyama a Hector Barbera

           
 
Od dnešního dne testují v Sepangu tři dni i piloti HRC. Kromě Marca Marqueze jsou zde přítomni testovací piloti Hondy Kousuke Akiyoshi a Takumi Takahashi a také Alvaro Bautista z týmu Gresini Honda.

První den zajel Rookie MotoGP Marc Márquez během 26 kol čas 2:03,65 minuty, zatímco Alvaró Bautista (24 kol) byl svým nejrychlejším kolem za 2:02,19 o více jak sekundu rychlejší. Kvůli nočnímu dešti museli jezdci čekat až do poledne, než dráha uschla, ovšem odpoledne se opět spustil déšť. Bautista byl potom jediným pilotem, který testoval i na mokré trati.

Vedle španělského dua byli na trati i dva testovací piloti HRC Kousuke Akiyoshi a Takumi Takahashi s novými prototypy RC213V na rok 2013. Akiyoshiho nejlepší čas byl 2:04,21 minuty, zatímco Takahashi zaznamenal po 18 kolech nejlepší čas 2:09,91.

Pro úřadujícího mistra světa Moto2 Marqueze je úkolem číslo jedna najezdit na bývalém motocyklu Caseyho Stonera co nejvíce kilometrů. Jinak jen pro zajímavost, během pouhých 90 minu testování ve Valencii zajel Marquez čas 1’33″403 a zaostal tak o pouhých 1″081 sekundy za Dani Pedrosou.
Na testech v Malajsii chybí německý jezdec Stefan Bradl, ten se měl dnes ve 13.30 podrobit plánované operaci pravého předloktí v barcelonské nemocnici "Clinica Dexeus" u Dr. Xaviera Mira. Pilot týmu LCR-Honda ale musel tento zákrok odložit na čtvrtek nebo na pátek, když o víkendu něco špatného snědl a má otravu žaludku.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist