Testy 125 ccm, Moto2 a MotoGP v roce 2010

Kalendář testů motocyklů MotoGP nabízí na rok 2010 pro Evropu jen testy "malých" kubatur, zatímco královská třída MotoGP bude naopak testovat jen v zámoří.

Nový kalendář zimních testů 2010 je na světě. V zásadě se dá napsat, že "malé" třídy 125 ccm a Moto2 budou testovat v Evropě, královská kubatura MotoGP pak pouze v zámoří. 


Královská kubatura MotoGP bude testovat dvakráte v Sepangu a jednou v Kataru. 


První test MotoGP se uskuteční v Sepangu ve dnech 3.-5. února, přičemž první den je označen jako test pirvátní, což znamená, že jezdit mohou pouze testovací jezdci.

Druhý test je o 3 týdny později, tedy 24.-26. února a opět ne stejné trati. 

Třetí test je potom v Kataru ve dnech 17.-19. března, tedy tři týdny před zahájením sezóny. 


Nebylo zatím rozhodnuto, zda ten poslední test bude za umělého osvětlení a dále také je nejasno, který test se pojede o automobil BMW a který se bude počítat do "BMW M Award", dříve to byl vždy test v Jerezu, ten však na programu vůbec není. 


Kubatury do 125 ccm a Moto2 začnou své testování v Jerezu, 1. a 2. března. Potom se přesunou na "Autodromo Ricarda Torma" do Valencie - 6. a 7. března a testování bude ukončeno opět v Jerezu 27. a 28. března. 


A ještě jedna zajímavost ze třídy Moto2, která nahradí motocykly na snímku, tedy dvěstěpadesátky. 

Dle slov víceprezidenta HRC Nakamota budou nové jednotné motory Honda k dispozici teprve v průběhu února příštího roku: "Do té doby musí týmy testovat seriové motory CBR-600-RR. Jinak počítáme životnost nových jednotných motorů na 1500 km."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist