Test v Jerezu: Valentino Rossi se ještě nerozhodl

Tovární tým Yamahy zkoušel v pondělí na okruhu Jerez de la Frontera nové šasí. Ovšem Rossi ještě neví, zda ho pojede v Le Mans.

Jorge Lorenzo a Valentino Rossi zajeli při pondělním testu třetí a čtvrtý čas. Dvojice Yamahy hlavně zkoušela nové šasí a navíc oba týmy zkoušely najít více gripu a snažily se o větší výdrž pneumatik. Lorenzo, který v sezoně 2013 stál při všech třech závodech na stupních vítězů, zajel čas 1:38,958 min. Rossi, v nedělním závodě čtvrtý, mu časem 1:39,397 min byl těsně v patách. 
Rossi byl s testováním velmi spokojen: “Nakonec to byl dobrý test. Byl velmi důležitý, protože jsme nalezli zlepšení v několika oblastech, malé detaily, ale dobrý směr, kterým se dá pokračovat. Bylo důležité vyzkoušet nový rám a zjistit, jak se chová. Provedli jsme mnoho porovnávacích testů mezi oběma verzemi a jejich chování je více méně velmi podobné. V některých oblastech je lepší, v jiných horší. Příští týden se rozhodneme, které z nich použijeme v Le Mans. Na závod ve Francii jsme připraveni. Teď si dáme malou pauzu na odpočinek a uvidíme jak to za 14 dní půjde.”

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist