Suzuki představila motocykly na letošní sezónu, jejím novým sponzorem je Monster Energy

Vítěz loňské sezóny Joan Mir odhalil společně se svým týmovým kolegou Alexem Rinsem motocykl na rok 2021. Suzuki GSX-RR je nově doplněna o logo firmy Monster Energy.

Kataru dneškem oficiálně začínají testy pro celé startovní pole MotoGP, a tak se tým Suzuki rozhodl odhalit své motocykly pro letošní sezónu jen krátce před jejich startem. Stroje zůstávají i nadále v tradičních barvách, doplněny jsou pouze o loga nového sponzora Monster Energy.

„Hodně se mi líbí. Motorka je s logem trochu agresivněji vzhlížející,“ uvedl úřadující šampion Joan Mir. Ten se během zimní pauzy rozhodoval, zda si ponechá na svém motocyklu číslo 36, nebo sáhne po možnosti mistra světa a bude letos jezdit s jedničkou. Nakonec se rozhodl pro první z možností.

„I přestože jsem loni zvítězil, nepovažuji se za favorita sezóny. Existuje totiž spousta věcí, které musíme zlepšit, abychom dosáhli velkých výsledků. I tak se vstupuju do sezóny 2021 jako ‚ten, který má být poražen‘,“ uvedl Mir, který zároveň připomněl, jak divná sezóna to kvůli koronaviru opět bude. „Doufám, že se to všechno zlepší. Nejen kvůli nám, ale i celé MotoGP rodině a fanouškům po celém světě,“ dodal.

Mirův týmový kolega Alex Rins se celou zimní pauzu těšil, až usedne znovu na svůj motocykl. „Hodně jsem trénoval, nic ale není lepší než jezdit na GSX-RR. Tenhle rok by pro nás mohl být skvělý, máme silný tým i silnou motorku. Jsme motivovaní více než jindy, víme, že s naším strojem můžeme zvítězit. Kalendář je opravdu nabitý a je tady spousta rychlých jezdců. Klíčem tedy bude udržení konzistentnosti,“ uvedl Španěl.

Představení týmu proběhlo bez účasti Davide Brivia, který před sezónou odešel do Formule 1 do týmu Alpine. Lídr celého projektu Suzuki, Shinichi Sahara, uvedl: „Loňská sezóna byla pro nás všechny fantastická, vyhráli jsme tituly pro nejlepší tým i nejlepšího jezdce. Tento rok tak pro nás bude výzvou, chceme dosáhnout ještě lepších důsledků než loni.“


Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
33.petr přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist