Spolupráce mezi KTM a Johannem Zarcem již nebude po skončení sezony dále pokračovat

Rakouský výrobce KTM oficiálně oznámil, že po skončení letošní sezony zároveň skončí spolupráce s jejich jezdcem Johannem Zarcem. Francouz přišel k továrně KTM po velmi silných ročnících 2017/2018 se satelitem Yamahy Tech3 a podepsal smlouvu do konce roku 2020. Nyní je jasné, že již po roce tato spolupráce předčasně skončí.

V sedle Yamahy byl Johann Zarco velmi silným hráčem v poli královské kubatury a to i přesto, že byl v roce 2017 nováčkem, nicméně dvojnásobným světovým šampionem Moto2. S přestupem ke KTM se v roce 2019 situace radikálně změnila. Zarco nebyl schopen se plně adaptovat rakouskému prototypu a to bylo pro něho velmi skličující.

Po rakouské Grand Prix nakonec padlo rozhodnutí ukončit vzájemnou spolupráci již po skončení sezony 2019. Kam Johann Zarco zamíří je s otazníkem, protože většina týmů má jezdecké sestavy již dávno uzavřeny. Ve hře je zdá se karta z WSBK. Volbou pro továrnu KTM by mohl být pro rok 2020 Miguel Oliveira z jejich satelitu Tech3, jemuž se s RC16 náramně daří.
 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist