Sedmá GP sezony – Velká cena Katalánska

Kapitoly článku

Moto2 – Preview

Rekordy a informace Moto2 – Circuit de Barcelona-Catalunya (SPA)

Nejrychlejší kolo – Johann Zarco (2015) – 1'45,895
Rekord okruhu – Alex Rins (2015) – 1'46,474
Kvalifikační rekord – Johann Zarco (2015) – 1'45,895
Maximální rychlost – Robin Mulhauser (2015) – 289,9 Km/h

Délka závodu Moto2 - 23 kol (108,7 km)
Velká cena Katalánska – Moto2 2015:
Stupně vítězů – 1.Zarco (Kalex), 2.Rins (Kalex), 3.Rabat (Kalex)
Pole position – Johann Zarco – 1'45,895 sekundy
Nejrychlejší kolo závodu – Alex Rins – 1'46,474 sekundy

Vedoucím jezdcem průběžného hodnocení je Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2), který sice závod v Itálii nevyhrál, ale stačilo mu třetí místo v cíli, aby převzal vedení s minimálním náskokem dvou bodů. Jezdci nižších kubatur včetně britského závodníka v Mugellu jeden den testovali, ale nepřálo jim vůbec počasí, takže v Barceloně uvidíme, kdo z týmů dané příležitosti využil nejlépe. Sam Lowes v Barceloně zatím na stupních vítězů nestál, takže na tom bude muset o nadcházejícím víkendu zapracovat, aby si udržel vedení.

O pozici lídra bude bojovat Alex Rins (Paginas Amarillas HP 40) jemuž se v Itálii příliš nedařilo. Špatně si s týmem vyložil pravidla ohledně časového rámce pro výjezd z boxů v rámci zrychlené startovní procedury restartovaného závodu, za což byl s ještě několika dalšími penalizován startem ze zadní části startovního roštu. Ztrátu nedokázal eliminovat a přišel tím o vedení v soutěži. V Barceloně má šanci bojovat o přední příčky, protože je to dráha, kde si víc věří a má tam také celkem dobrou bilanci. Španěl v Montmeló dvakrát bodoval druhým místem, nicméně také dvakrát závod nedokončil. Teď si podobný luxus dovolit nemůže a pokud chce z Barcelony odjíždět v pozici vedoucího jezdce šampionátu, musí Sama Lowese porazit. Katalánský víkend bude pro tým Paginas Amarillas HP 40 ve znamení nového loga, které představil jejich dlouholetý sponzor web rádio Los40.

Letos si velmi dobře vede Thomas Lüthi (Garage Plus Interwetten), jemuž teď patří třetí pozice s tím, že na druhého ztrácí čtrnáct bodů a na vedení v soutěži bodů šestnáct. Švýcar vyhrál první závod v Kataru, třetí byl ve Francii a pokud chce udržet pozici, potřebuje bojovat o stupně vítězů mnohem stabilněji a především být ve svém snažení úspěšný. V Barceloně už má na kontě závody s umístěním na pódiu, takže teď jen s týmem připravit strategii pro úvodní část závodu, kde často mívá problémy.

Nula bodů z domácího závodu ve Francii Johanna Zarca (Ajo Motorsport) na moment zastavila, ale nevyhodila z rytmu, protože už v dalším kole slavil vítězství, když projel cílem v Mugellu jako první. Přerušený závod Zarcovi přinesl potřebné štěstí, protože jinak by to asi vypadalo jinak, ale takový už je sport a na kdyby se v něm rozhodně nehraje. Francouz si s chutí skočil vítězné salto a před závodem v Barceloně je čtvrtý. Jen jediný bod dělí Zarca od třetí pozice a minimálně o tu bude ve Španělsku bojovat jako o život.

Pátým jezdcem v pořadí je Dominique Aegerter (CarXpert Interwetten), který dosud nasbíral 52 bodů a na první čtyři už poměrně dost ztrácí. Konkrétně na čtvrtého Zarca je to 29 bodů a na vedoucího Lowese 46 bodů. Nicméně zatím je vše otevřené. Nejsme ani v polovině sezony a v třídě Moto2 nikdy není jisté, zda ten co posledně vyhrál, dokonči nadcházející závod.

Moto2 – Stav po GP Itálie:

1 - Sam LOWES - GBR - Kalex - 98 bodů
2 - Alex RINS - SPA - Kalex - 96
3 - Thomas LUTHI - SWI - Kalex - 82
4 - Johann ZARCO - FRA - Kalex - 81
5 - Dominique AEGERTER - SWI - Kalex - 52
6 - Simone CORSI - ITA - Speed Up - 50
7 - Jonas FOLGER - GER - Kalex - 48
8 - Hafizh SYAHRIN - MAL - Kalex - 47
9 - Franco MORBIDELLI - ITA - Kalex - 45
10 - Luis SALOM - SPA - Kalex - 37
11 - Takaaki NAKAGAMI - JPN - Kalex - 37
12 - Axel PONS - SPA - Kalex - 27
13 - Lorenzo BALDASSARRI - ITA - Kalex - 23
14 - Xavier SIMEON - BEL - Speed Up - 23
15 - Miguel OLIVEIRA - POR - Kalex - 15
16 - Marcel SCHROTTER - GER - Kalex - 13
17 - Danny KENT - GBR - Kalex - 12
18 - Mattia PASINI - ITA - Kalex - 10
19 - Luca MARINI - ITA - Kalex - 10
20 - Sandro CORTESE - GER - Kalex - 10
21 - Julian SIMON - SPA - Speed Up - 7
22 - Alex MARQUEZ - SPA - Kalex - 5
23 - Ratthapark WILAIROT - THA - Kalex - 3
24 - Isaac VIÑALES - SPA - Tech 3 - 3
25 - Xavi VIERGE - SPA - Tech 3 - 3
26 - Jesko RAFFIN - SWI - Kalex - 2
27 - Robin MULHAUSER - SWI - Kalex - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist