S GASGAS Factory Racing podepsal Augusto Fernandez

Jezdec Moto2 Augusto Fernandez doplnil poslední neznámou v tajence sestavy jezdců MotoGP 2023. Lídr průběžného hodnocení Moto2 bude příští sezonu továrním jezdcem nové stáje GASGAS Factory Racing a jeho týmový kolega bude Pol Espargaró.

Jezdec bojující o titul mistra světa třídy Moto2, Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo), bude v příští sezoně týmovým kolegou zkušeného Pola Espargara ve zbrusu novém týmu GASGAS Factory Racing v MotoGP.

„No páni, to je úžasné mít tu šanci jít s GASGAS do MotoGP,” prozradil Augusto Fernandez. „Chci poděkovat všem za veškerou podporu od momentu, kdy jsem loni podepsal smlouvu s týmem Red Bull KTM Ajo. Jsem opravdu šťastný. Je to jako sen. V Moto2 nás čeká ještě spousta práce. Chci získat titul a přestoupit do třídy MotoGP, kde mě budou čekat další výzvy.”

„Augusta už sleduji několik sezon a před dvěma lety jsme se bavili o přestupu do vyšší třídy. On ale ještě nebyl na takový skok připraven,” p
rozradil Herve Poncharal, šéf týmu GASGAS Factory Racing. „Když jsme se nedávno znovu setkali, ukázalo se, že na vstup do MotoGP již je připraven. Na příští sezonu se těším, protože v naši garáži budeme mít díky Polovi a Augustovi mix zkušeností a mládí. Oba jsou Španělé a budou pracovat pozitivně a konstruktivně, což je něco, co jsme hledali. Vítej v MotoGP Augusto, zachovej klid a soustřeď se nyní plně na šampionát Moto2. Budeme na tebe čekat v naší garáži hned v úterý po GP Valencie. Bude to tvůj první test v MotoGP.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist