Rossi měl šanci jezdit v Rakousku, nedostal ale povolení

Ve čtvrtek uspořádali v Misanu první trénink pro jezdce z provincie Emilia Romagna, chyběl tam Valentino Rossi, který bydlí v jiné provincii, takže nemohl do Misana přijet. Pro jezdce tovární Yamahy bylo v plánu odletět s členy jezdecké akademie do Rakouska a ve spolupráci s Yamaha Europe trénovat na okruhu Red Bull Ring. Bohužel ani tato možnost Rossimu nevyšla, takže si bude muset ještě nějaký týden počkat než usedne do sedla závodní motorky.

Už nahlas začínají všichni hovořit o tom, jak se situace vrací do normálu, nicméně v praxi to není zase tak snadné a jednoznačné, jak by se mohlo na první pohled zdát. V Misanu ve čtvrtek trénovali jezdci, kteří bydlí v daném regionu Emilia Romagna. Valentino Rossi sice bydlí jen kousek od okruhu, ale už je to jiný region, Pesaro a Urbino, takže do Misana zajet nemohl.

Na rakouském Red Bull Ringu naplánovala na konec týdne, podle informací serveru Speedweek.com, tréninky Yamaha Europe a pozvání dostal také Valentino Rossi společně s jezdci akademie a chybět neměl ani Franco Morbidelli.

V plánu bylo z Itálie odletět soukromým letadlem do Grazu a odtud zamířit přímo na závodní okruh. Bohužel pro Italy, rakouské úřady této akci posvěcení nedaly. Tuto informaci potvrdil Mandy Kainz, šéf týmu FIM EWC Yamaha Austria Racing Team (YART). „Všechno bylo připravené. Dokonce Valentino chtěl s přijet s klukama, ale pokud vím, tak mu dnes ani neumožnili jet do Misana. Napsal jsem email zástupci předsedy vlády a ministru sportu Werneru Koglerovi, ale odpověď jsem bohužel neobdržel. Uvidíme, zda se nám podaří zorganizovat něco dalšího.“

Na Red Bull Ring chtěl dorazit také jezdec WSBK Michael van der Mark, ale ani jemu se nepodařilo získat souhlas pro vstup do Rakouska. Podobně jakou na tom další jezdci tří ladiček Maverick Viňales a Fabio Quartararo, kteří jsou v Andoře.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist