Rossi: Jorge nebo já!

Valentino Rossi není moc spokojený s politikou Yamahy a dává to taky pěkně najevo.

Valentino Rossi rozhodně není šťastný s tím, že má v týmu tak silného soupeře, jakým je Jorge Lorenzo, který dokáže devítinásobného mistra světa dostat pěkně pod tlak. A tak začal Rossi zase hrát s kartami, které se jmenují "Ducati". 


Na otázku "BBC" zda zůstane i v sezóně 2011 u Yamahy odpověděl Rossi následovně: "Nejsem si na 100% jistý. Bude záležet jak na mém výkonu, tak také na rozhodnutí Yamahy směrem k sezóně 2011. Yamaha se musí rozhodnout mezi mnou a Jorgem". 

Rossi vlastně nechce Yamahu opustit, to stále opakuje a také říká, že nic není rozhodnuto: "Je ještě hodně brzo, ovšem s Ducati mám velmi dobrou alternativu. Momentálně bych raději zůstal u Yamahy, neboť náš vztah je velmi dobrý a hodně zvláštní. Změnit motocykl, to je vždy krok do neznáma. Pro Yamahu by jistě bylo hodně důležité, abych svou kariéru ukončil u Yamahy a pro mě je to také důležité."  


Ovšem setrvání u Yamahy může být v praxi úspěšné pouze v případě, pokud Lorenzo půjde jinam. Přitom Rossi nevidí závodní duely s Lorenzem vůbec špatně: "Mám rád Jorgeho přístup k závodění, neboť on má rád boj. Snaží se dát do závodění vše a jezdí agresivně. Ovšem nepřehání to a to je důležité." 

Přes všechny tyto positiva, která u Jorgeho Rossi vidí, zůstává však jeho základní postoj úplně jasný: "Lorenzo nebo já!"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist