Redding zamíří v roce 2019 do britské série BSB

Současný jezdec MotoGP Scott Redding podepsal smlouvu s týmem Be Wiser Ducati a v roce2019 bude součástí startovního pole Bennetts British Superbike championship. Po jedenácti letech jeho mise v sérii Grand Prix končí a Redding se vrací do Velké Británie, kde by rád zahájil novou kapitolu své kariéry.

Letos Scott Redding závodí s tovární Aprilii a na kontě má jen dvanáct bodů, což mu stačí na průběžnou jednadvacátou příčku. Potom, co bylo jasné, že nezíská místo v MotoGP ani místo u konkurenceschopného týmu Moto2 nebo WorldSBK, padlo rozhodnutí jet se špičkovým týmem BSB Be Wiser Ducati.

„Samozřejmě, že mým prvním cílem bylo zkusit zůstat v MotoGP, ale to se ukázalo jako nemožné,“ uvedl Scot Redding pro britský Motorcycle News. „Pak jsme se zaměřili na Moto2, ale to bylo také dost náročné. Když pak přišla nabídka od PMB, byla pro mě dost zajímavá. Hodně mi trvalo, než jsem promyslel směr, kterým se vydat v rámci své závodní kariéry a pro budoucnost vybrat ten nejlepší přestup.“

Na Silverstonu proběhla koncem srpna jednání s vedením týmu PMB, kde Reddingovi řekli, že ho chtějí, protože je jejich cílem vyhrát šampionát. Na to britský závodník slyšel, protože v posledních letech to nebylo pro něho zvlášť snadné. Nicméně jen nedávno Redding prozradil své obavy z bezpečnosti některých okruhů v kalendáři BSB. Nyní k tomu uvedl, že když to zvládnou ostatní, zvládne to také.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist