První stupně vítězů pro Rossiho tým Moto3

Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi letos nastoupil do své devatenácté sezony jezdce světového šampionátu silničních motocyklů, která je zajímavá také tím, že Rossi v seriálu Grand Prix už pouze nezávodí, ale má v nejnižší kubatuře Moto3 svůj tým SKY Racing Team by VR46.

V Texasu to Valentino Rossi neměl snadné, protože byl blízko možnosti znovu bojovat o stupně vítězů, což mu ale neumožnila nadměrně opotřebená přední pneumatika jeho litrové YZR-M1 a on byl nakonec rád, že druhý závod sezony dokončil na osmém místě.

Tak úplně smolný víkend to pro Itala ale nebyl. V třídě Moto3 slavil jeho tým vůbec první umístění na stupních vítězů zásluhou Romana Fenatiho, jenž projel cílem závodu v Austinu druhý, jen sedm setin za vítězem Australanem Jackem Millerem. Ten má zatím na kontě dvoje vítězství z úvodních dvou Grand Prix, což znamená stoprocentní úspěšnost.
První oslavu Fenatiho druhého místa zvládl Valentino Rossi s mladším krajanem a jezdcem týmu SKY Racing Team by VR46 už přímo na dráze Okruhu Amerik během dojezdového kola. Ital byl velmi nadšený a samozřejmě neskrýval emoce, když řekl: „Jsem velmi šťastný z výkonu Romana a týmu, ale také ze sedmého místa Francesca Bagnaia.“

„Tým velmi dobře pracoval, ale byl to především Romano, kdo udělal ten rozdíl, aby dosáhl druhého místa, takže skvělý závod,“ pokračoval Rossi a závěrem dodal: „Zároveň jsem také velkým fanouškem Jacka Millera. Je to skvělý kluk a závod zvládl parádně.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist