Předběžné startovní listiny pro MS silničních motocyklů 2022

Před dvoudenním testem MotoGP v Jerezu FIM publikovala provizorní startovní listiny MS silničních motocyklů tříd MotoGP, Moto2 a Moto3.

MotoGP

V roce 2022 bude v královské kubatuře mít Aprilia svůj tovární tým, Gresini Racing bude naopak týmem netovárním. Premiéru bude mít také tým WithU Yamaha RNF MotoGP Team (bývalý Petronas Yamaha SRT) a VR46 Racing. V pozici nováčka do sezony nastupuje Raul Fernandez, Remy Gardner, Darryn Binder, Fabio Di Giannantonio a Marco Bezzecchi.

Moto2

V roce 2022 bude v Moto2 mít premiéru nový tým Yamaha VR46 Master Camp Team s nováčky Manuel Gonzalez a Kemint Kubo. Dalších šest jezdců přichází do střední třídy z Moto3 - Gabriel Rodrigo, Romano Fenati, Filip Salač, Niccolo Antonelli, Pedro Acosta a Jeremy Alcoba. Noví jezdci budou také Sean Dylan Kelly, Alessandro Zaccone a Zonta van den Goorbergh.

Moto3

V roce 2022 vstupují do šampionátu tři nové týmy MT Helmets - MSI, VisionTrack Racing Team a Team MTA, plus jedenáct nováčků Diogo Moreira, Matteo Bertelle, Elia Bartolini, Scott Ogden, David Salvador, David Muñoz, Mario Aji, Joel Kelso, Joshua Whatley, Taiyo Furusato a Daniel Holgado. Barvy týmu změní Ryusei Yamanaka, John McPhee, Tatsuki Suzuki, Adrian Fernandez, Xavier Artigas, Riccardo Rossi, Ayumu Sasaki, Stefano Nepa a Carlos Tatay.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist