Pol Espargaró zvažuje nabídku HRC, potvrzuje KTM

Šéf továrního týmu rakouského výrobce, Mike Leitner, potvrdil v rozhovoru pro server motogp.com, že jejich týmová jednička Pol Espargaró dostal nabídku Hondy pro sezonu 2021 a tu nyní zvažuje. KTM již dříve vyslala do světa zprávu, že by chtěli prodloužit smlouvy se všemi stávajícími jezdci, to znamená i včetně Pola Espargara. Španěl má ale nyní lákavou nabídku být minimálně příští rok týmovým kolegou Marca Márqueze.

Zda se KTM podaří Pola Espargara udržet je nyní s otazníkem, což potvrdil šéf továrního týmu Mike Leitner, který na toto téma uvedl: „Můžu jen potvrdit, že tato jednání pokračují. Samozřejmě se snažíme Pola udržet, ale je nám jasné, že je tu pro něho i další reálná volba. K tomu teď víc informací není a až bude vše jasné, budeme to komentovat. Stane se tak určitě v příštích několika týdnech. Potřebujeme čas s ohledem na budoucí plánování, takže je třeba už brzy rozhodnout.“

„Pochopitelně teď musíme počkat, jak to s Polem dopadne, ale souběžně také musíme pracovat a přemýšlet nad budoucností. Na stole teď máme nějaké scénáře, jen je třeba postupovat krok za krokem a vědět, jaká učinit rozhodnutí až bude v celé věci jasno.“


Pro KTM by bylo dobré získat zkušeného jezdce, ale jak Leitner prozradil, tím jak se motorka zlepšuje, není potřeba zkušeností až tak zásadní. Samozřejmě se za Espargara nabízí Dani Pedrosa, testovací jezdec KTM, nicméně ten kariéru jezdce MotoGP ukončil a asi už nemá v plánu se vracet, takže rakouský výrobce shání některého z aktivních závodníků.

„Zejména v samotném začátku, když jsme v roce 2017 vstoupili do MotoGP, to bylo velmi důležité (mít zkušenosti). Teď, motorka už je na úrovni, kterou například můžeme vidět s Bradem Binderem, jenž byl v Kataru součástí Top10 a v Sepangu jsme měli celkem tři jezdce v první desítce. Je důležité mít velmi zkušeného jezdce, ale jakmile je motorka víc konkurenceschopná, tato potřeba postupně klesá, třebaže mít takového jezdce je vždy velké plus,“ dodal Leitner.

Nyní se čeká na rozhodnutí Pola Espargara. Lidé s blízkými vazbami na MotoGP již teď vidí Španěla u Repsol Hondy, což vyvolá nelibost Marca Márqueze, jehož bratr bude muset od Repsol Hondy koncem roku odejít. To pak budou mít u HRC zase úplně jiné starosti. KTM počítá s Jorge Martinem, ale ani ten není stoprocentně jistý, protože o jeho služby válčí Honda s Ducati. Další možností jsou Danilo Petrucci nebo Andrea Dovizioso.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Biker-VFR přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist