Pol Espargaró přestupuje do týmu Repsol Honda, Alex Márquez podepsal s LCR

Honda oficiálně potvrdila spekulace ohledně přestupu Pola Espargara do svého továrního týmu. Španělský závodník podepsal s japonským výrobcem smlouvu na dva roky a zaujme tak místo po Alexi Márquezovi, který bude jezdit od roku 2021 v týmu LCR. Cal Crutchlow si tak bude muset hledat angažmá jinde.

Pro Pola Espargara to bude vůbec první seznámení s motocyklem značky Honda. Bývalý mistr světa třídy Moto2 bude jezdit po boku Marca Márqueze v letech 2021 a 2022 a zaujme u továrního týmu místo po jeho bratrovi Alexi Márquezovi.

Ten bude od příštího roku působit u LCR Hondy. „Jsem pyšný na to, že můžu oznámit obnovení kontraktu s Honda Racing Corporation. HRC mi dala příležitost přejít do MotoGP a já jsem rád, že se na konci roku připojím k týmu LCR, který má mnoho zkušeností. Rád bych HRC i LCR poděkoval za jejich důvěru a za to, že můžu být i nadále součástí Honda rodiny. Budu tvrdě pracovat na tom, abych je za jejich důvěru odměnil dobrými výsledky,“ uvedl Alex Márquez.

S jeho přestupem k LCR Hondě tak ztrácí místo Cal Crutchlow, který v týmu působil dlouhých šest let. Angličan již dříve oznámil, že rok 2020 by v MotoGP mohl být jeho posledním. Pokud by však chtěl v královské kubatuře zůstat, má dveře otevřené. „Chci, aby s námi zůstal ještě dlouho. Jak jsme to už udělali mnohokrát, pomůžeme mu pro rok 2021 najít místo v nějakém týmu,“ uvedl nedávno Carmelo Ezpeleta.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist