Pirro bude testovat až v březnu

Ačkoliv chtěl italský jezdec týmu Gresini Honda Michele Pirro co nejdříve a nejvíce testovat, tak jeho motocykl ještě není hotový a vítěz loňského finálového závodu kubatury Moto2 ve Valencii si na první svezení se strojem kubatury MotoGP musí ještě nějaký ten čas počkat.

Vítěz závodu Moto2 z Valencie Michele Pirro postoupil o level výše, tedy do MotoGP, ovšem jeho motocykl spadající do CRT s podvozkem FTR a s motorem Honda ještě není vůbec hotov: "Bohužel, motocykl ještě není kompletní a já zřejmě nebudu do začátku března moci testovat. Rozhodnutí o tom, že tým pojede motocykl CRT, totiž padlo až v listopadu a my tak potřebujeme úplně nový projekt pro šasí, neboť jsme jediný tým s podvozkem FTR, který bude používat motor Honda.", vysvětlil zpoždění Pirro.
"Doufáme, že do března bude náš motocykl hotový, ačkoliv jsem chtěl na něm jezdit co nejdříve. Takto to vypadá, že budeme mít k dispozici pouze 4 až 5 testovacích dnů, než začne sezóna", říká dále Ital Pirro, který bude jistě potřebovat určité množství času, aby se seznámil s novým motocyklem: "Musíme se snažit přiblížit se co nejvíce ostatním motocyklům CRT, ale první část sezóny tak bude v našem podání pouze prodloužením testovacího období a já sám očekávám některé hodně těžké momenty. Privátně bych chtěl co nejdříve získat co nejvíce zkušeností a pomoci týmu v tom, aby náš motocykl byl konkurence schopný ostatním motocyklům CRT". 

Co se týká kritiky nové "dvoutřídní kubatury MotoGP" je italský nováček následujícího názoru: "Doufám, že nás nikdo nepředjede o celý okruh. Bude hodně těžké jít na start s tím, že nemohu vyhrát, což byl vždy můj jasný cíl před každým startem. Musím ale zůstat klidný a jet co nejlépe a doufat, že můj motocykl je aspoň trochu dobrý. Ovšem na mně bude záležet, abych jako jezdec z něho dostat maximum, které mně nabízí.".
Jednu výhodu má ale Pirro už nyní: s Faustem Gresinim a jeho týmem má "v zádech" k dispozici jeden z nejzkušenějších týmů, který už hodně dlouho dobu pracuje společně: "Cítím se u Fausta a v týmu opravdu hodně pohodově. Celý tým je fantastický. Sice jsem chtěl vstoupit do MotoGP předními dveřmi, což se mně nepodařilo a musel jsem se tam tak dostat zadním vchodem. Doufám ale, že to vše bude odrazovým můstkem v mé další kariéře. Každý jezdec si musí cestu nahoru vyšlapat sám. Vím dobře, že tým je schopen mě podržet i v těžkých chvílích a tak doufám, že v roce 2013 budu mít šanci, opravdu pořádně závodit!."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist