Paul Bird jednal v Aragónu o MotoGP

Dosavadní "provozovatel" továrního superbikového týmu Kawasaki "Paul Bird Motorsport" anglický milionář Paul Bird jednal dnes v Aragónu se šéfem Dorny Carmelem Ezpeletou o vstupu svého superbikového týmu do královské kubatury MotoGP.

Birdova mise jako "provozovatele" továrního týmu Kawasaki v seriálu WSBK končí posledním závodem letošní sezóny v Portimau. Původně se myslelo, že britský milionář Paul Bird si vybere některou ze zúčastněných značek v tomto seriálu, uvažovalo se hlavně o volných motocyklech Yamaha, ovšem Paul Bird jednal i s BMW a Ducati, a že tedy bude v závodech WSBK startovat i nadále.
Jen připomínám, že tento bohatý Angličan investoval do továrních motocyklů Kawasaki v posledních třech rocích, kdy je "provozoval", 2,3 milionů Euro a v roce 2011 neuvěřitelných 900 000 Euro.

Jak oznámily zahraniční motocyklové weby , tak Bird dnes absolvoval pozitivní rozmluvu se šéfem Dorny Carmelem Ezepeletou.

Birdovy myšlenky se nyní točí okolo zavedení pravidel Claiming Rule Team a Bird uvažuje, že by mohl jít se svým týmem na start v příštím roce právě v seriálu MotoGP. 

Celkem jasná je jeho účast v britském šampionátu BSB, kde chce on a jeho firma "Paul Bird Motorsport" nasadit dva motocykly Kawasaki s jezdci Shane Byrnem a Stuartem Eastonem. 

Jeho velkým projektem by ale mělo být závodění v cirkusu Grand Prix: "Je snem každého muže být začleněn do MotoGP. A já si myslím, že to můžeme realizovat. Dorna a IRTA jsou zárukou toho, že je to smysluplné a vypadá to opravdu dobře", říká k tomuto projektu Bird a vysvětluje: "Příští rok bychom jeli pouze s jedním jezdcem, ve druhém roce bychom mohli přemýšlet o dvou pilotech."

Co se týká motocyklové techniky, tak se ještě nic pochopitelně nerozhodlo, ovšem jako preferenci uvažuje o agregátu Aprilia RSV4.

"Je na čase, abych vrátil úder", říká o eventuálním vstupu na motocyklový Olymp britský milionář Paul Bird.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist