Ohlasy na závod MotoGP v Shanghai (3)

Dokončení jezdeckých ohlasů na Grand Prix Číny ve třídě MotoGP.

Carlos Checa (14. místo)
Pilně jsem během víkendu pracoval a věděl jsem, že to bude obtížný závod. Chtěl jsem v něm zmenšit odstup od skupiny soupeřů. Udělali jsme další práci v oblasti setrvání dobré kvality pneumatik, nyní se musíme zaměřit na snížení jednotlivých časů na jedno kolo během závodu. Neměl jsem dostatečnou rychlost uprostřed zatáček, zvláště těch rychlých. S lepšící se kvalitou pneumatik budu jistě schopen jezdit rychleji v zatáčkách a tím zlepšovat své časy. Když uvážím, jak se Dunlop během těchto čtyřech závodů zlepšil, myslím, že se budou schopni zlepšit i v oblasti, kterou potřebuji pro snížení svých okruhových časů. Věděl jsem, že u Dunlopu bude tato situace a tak nejsem překvapený. Musíme proti této situaci bojovat a lepšit se. Nesmíme se vzdát. Naopak, musíme ještě více pracovat.
Alex Hofmann (15. místo)
Během celého víkendu jsem do toho vždy dával maximum. Dnes bylo zřetelné, že víc nedokážu. Chtěl jsem být prvním jezdcem na pneu Dunlop, lituji, že se mi to nepodařilo. Byl to můj hlavní cíl. Každopádně můj tým odvedl vynikající práci. Od zimy jsme se hodně zlepšili, nakonec jsme našli správný směr naší práce, což mě nutí být optimistický. Dnes jsem měl bohužel na výběr pouze dvě možnosti pneumatik, což mne trochu ovlivnilo. Během závodu jsem jel na sto procent, také jsem se pokusil změnit způsob jízdy, různě jsem brzdil, ale nemohl jsem dokázat více, než jsem dokázal. Nakonec tedy musím říci, že zisk dalšího bodu by mělo být zadostiučiněním a odměnou za všechnu tu tvrdou práci, kterou jsem zde během víkendu absolvoval.
James Ellison (16. místo)
Zlepšila se trvanlivost pneumatik, ale pak se zhoršila kvalita přilnavosti, což na okruhu, jaký je v Číně, kde jedete dlouho po straně pneumatiky, je hodně ovlivňující faktor. Nemohl jsem tento problém ničím řešit, tak jsem se alespoň zaměřil na přední pneumatiku. Nebylo to špatné, udělal se další krok vpřed, ovšem ke konci závodu jsem již nemohl v zatáčkách jezdit tak rychle, jak jsem chtěl. Je zde zřejmě další práce, kterou musíme udělat na pneumatikách, aby se celý motocykl zlepšil. Pro Le Mans mají chlapci od Dunlopu připraveno mnoho nového materiálu. Oni velmi tvrdě pracovali na zlepšení situace, tak uvidíme jak to pomůže.
Jose Luis Cardoso (17. místo)
Jsem rád, že jsem tento závod dokončil. Během pátku a soboty jsem kvůli haváriím a počasí nenajezdil mnoho kol. Závod byl pro mne proto těžký. Proto jsem se závodem docela spokojený. Během prvních dvanácti, třinácti kol jsem měl dobrý pocit, lepší než během tréninků. Měl jsem dobrý rytmus a to je jistě pozitivní. V posledních kolech jsem měl nějaké problémy s pneumatikou, také jsem trochu ztratil na fyzické síle. Bylo to kvůli havárii, kterou jsem měl v sobotu ráno. Rád bych znovu poděkoval mému týmu, který opět odvedl výbornou práci, ale také personálu Mobilní kliniky, který o mne včera a dnes pečoval. Oni mi hodně pomohli a umožnili mi tak absolvování tohoto závodu.
Valentino Rossi (nedokončil závod)
Neměl jsem nejlepší start, ale předjel jsem hodně jezdců. Velkou bitvu jsem měl s Marco Melandrim, stálo mě to nějaký čas. Několik jeho akcí bylo opravdu divných, rozuměl bych tomu, kdybychom bojovali v posledním kole o vítězství, ne o osmé místo v tomto stádiu závodu. V každém případě motocykl vypadal dobře a já se dostal na 2:00,1. Náhle bylo ovšem vše špatné a já myslel, že je to kvůli zadní pneumatice. Zajel jsem tedy k její výměně, ale později jsem si uvědomil, že je to kvůli přední pneumatice. To byl pro mne konec závodu. Jsem zklamaný, opravdu jsem cítil, že mám rychlost k tomu, abych přinejmenším předjel Hopkinse a Edwardse. Pokud tedy mohu říci, tak jsem prohrál 16 bodů a pódium, což by po problémech, které jsem tento víkend měl, bylo dobrým výsledkem. Ztratil jsem trochu i v šampionátu, cítím se proto velmi zklamaný. Je před námi nyní dlouhá cesta.
Chris Vermeulen (nedokončil závod)
Není to výsledek, který jsem chtěl. Nedokončil jsem závod a nezískal žádné body, to je nejhorší. Celý víkend byl obtížný kvůli počasí a kvůli učení novému okruhu. V závodě vypadal motocykl opravdu dobře. Jezdil jsem za Randy de Punietem, trochu mě vedl. Jednou jsem chyboval a málem mu najel na zadní kolo. Začal jsem tvrdě brzdit a ztratil jsem při tom kontrolu nad předním kolem. Takové je závodění. Doufám, že se z této chyby poučím a již jí nezopakuji. Blahopřeji Johnovi a celému týmu, je to ohromný výsledek pro tým Rizla Suzuki.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist