Nakasuga má pro Motegi divokou kartu

Vývojový jezdec tří ladiček Katsuyuki Nakasuga dostal možnost závodit s elitou světa v domácím podniku mistrovství světa Velké ceně Japonska v Motegi, která je v kalendáři Grand Prix s datem 12.října 2014.

Japonec Katsuyuki Nakasuga není v motocyklovém šampionátu nováčkem, protože už má za sebou start v pěti závodech třídy MotoGP včetně toho nejslavnějšího z roku 2012, kdy v posledním klání sezony projel cílem Velké ceny Valencie na druhém místě.

Čtyřnásobný šampion japonského mistrovství v třídě JSB1000 (2008, 2009, 2012, 2013) letos bojuje o další triumf a navíc status jezdce, jemuž se podařilo získat titul třikrát po sobě. Do japonské Grand Prix nastoupí s motocyklem Yamaha YZR-M1 v barvách týmu Yamalube Racing Team with YSP.
„Jsem moc rád, že také letos můžu nastoupit do domácí Grand Prix Japonska v top kategorii světového šampionátu silničních motocyklů, třídě MotoGP,“ uvedl Katsuyuki Nakasuga, který je odhodlán ukázat fanouškům to nejlepší, co v něm je, ale zároveň nezapomíná na svoji roli při vývoji M1. „Od momentu, kdy jezdím s YZR-M1 jsem součástí vývoje jako testovací jezdec, takže má účast bude přirozeně zahrnovat i tuto stránku věci.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist