MotoGP: Aoyama a Simoncelli testují v Sepangu (3. den)

Skvělým časem se v závěrečný den testování v Malajsii prezentoval mistr světa dvěstěpadesátek Hiroshi Aoyama.

Třídenní testování týmu Interwetten Honda MotoGP s jezdcem Hiro Aoyamou se skončilo pro tento tým příjemným překvapením. 

Optimální počasí posledního dne hrálo přitom svou podstatnou roli a teplota 28 stupňů dovolila zajet i velmi rychlé časy. 


Hiro Aoyama se dostal nakonec na čas 2:02,3 min., tedy o pouhé dvě desetiny sekundy za traťovým rekordem Caseyho Stonera z roku 2007 - 2:02,108. 

Mistr světa se prezentoval na své motorce s číslem "7", neboť: "Číslo čtyři jezdí Andrea Dovizioso a sedmička dle japonské tradice přináší štěstí", vysvětlil muž z Ichihary. 

Jeho kolega v testech, Marco Simoncelli z týmu Gresini Honda, byl dnes o 0,5 sekundy pomalejší než aktuální mistr světa. 

"Bylo to hodně důležité, testovat v tomto období. Skvělé podmínky, uvolněná atmosféra v týmu - to vše hrálo pozitivní roli. Musím ale ještě více testovat (celkem objel Aoyama přes 150 kol), neboť motocykl MotoGP je úplně jiný než ty, které jsem doposud jezdil (125 a 250 ccm). Musím si také zvyknout na trakci a také na to, že vše je řízeno elektrotechnikou. Nyní poletím nazpět do Japonska a v eldnu se vrátím do Evropy, tedy do Barcelony. Tak budu všechny dostupná data analyzovat a připravovat se na únorové testy, které budou opět v Sepangu, ale už s novým motocyklem", byl velmi spokojený Hiro Aoyama.


Technický ředitel týmu, Tom Jojic, pěl o Aoyamovi jen samou chválu: "Hiroshi je hrozně silný a hlavně ctižádostivý jezdec. Je schopen odevzdávat technikům správné technické informace. Jeho dnešní čas 2’02.3 je opravdu skvělý. A to jsme pracovali jen s jedním motocyklem produkce 2009. "

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist