Morbidelli má zraněné koleno a v Assenu nepojede, Itala nahradí Američan Gerloff

Tým Petronas Yamaha Sepang Racing oficiálně potvrdil zranění kolene svého jezdce Franca Morbidelliho, jenž utrpěl při tréninku. Italský závodník se zraněním kolene bojuje od roku 2015 a letos před závodem v Le Mans si při nácviku výměny motorek znovu přivodil problémy, které vyvrcholily nyní dalším incidentem.

Pro Franca Morbidelliho je jediným štěstím fakt, že Assen je posledním závodem před dlouhou měsíční přestávkou. Lékaři teď mají rozhodnout, jak nejlépe problém s jeho levým kolenem vyřešit. Je proto docela možné, že Morbidelli podstoupí operaci kolene, aby jednou pro vždy vyřešil vleklé zdravotní problémy.

Zda Petronas Yamaha nasadí za Morbidelliho náhradního jezdce je otázkou. Mají sice k dispozici testovacího jezdce Cala Crutchlowa, jen zda by mělo smysl hnát Brita do Assenu, aby tam závodil s Morbidelliho M1 ve specifikaci 2019.

AKTUALIZACE - Američan Garrett Gerloff z týmu superbikového MS, GRT Yamaha WorldSBK, nahradí o nadcházejícím víkendu v Assenu zraněného Itala Franca Morbidelliho. Yamaha to potvrdila ve středu odpoledne.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist