Martinez: Krůček po krůčku

Jorge "Aspar" Martinez pojede v roce 2010 se svým týmem poprvé ve třech kubaturách závodů Grand Prix. Hector Barbera nastoupí s Ducati Desmosedici GP10 ve třídě MotoGP.

Pro svůj první rok v MotoGP nemá Aspar Martinez doposud žádný konkrétní cíl: "Na to je ještě příliš brzy. Doposud vše běží jak má být a my pracujeme hodně tvrdě a dostáváme se krůček po krůčku dopředu. Hector má velmi dobrý pocit z motocyklu a také tým si s motocyklem Ducati rozumí stále víc a víc. Tento týden nás čekají ještě dva dny testu v Sepangu ( 25. a  26. února) a tam budeme pokračovat stejným směrem". 


Stejně jako Honda a Yamaha startuje i Ducati a její satelitní týmy – Martinez a Pramac – na začátku sezóny se stejným materiálem jako tovární tým s Casey Stonerem a Nicky Haydenem: "Teprve v průběhu sezóny bude každý tým vyvíjet svou vlastní elektroniku, ale motocykl zůstane stejný. Takže na začátku sezóny v Kataru na tom budeme na 100% stejně jako náš tovární tým", vysvětluje spokojeně Martinez. 


Po třídenních testech Moto2 v Barceloně, kde Julian Simon a Mike di Meglio poprvé pořádně vyzkoušeli prototypy RSV, tak si Martinez nedokázal doposud vytvořit nějaký opravdový obrázek o výkonnosti svých nových motocyklů: "Počasí bylo hodně nepříjemné a navíc jsme měli dva pády. Každý tým jezdí jiný motor, takže se nedá vůbec nic srovnávat. Teprve na testech ve Valencii od 1. do 3. března budeme vědět více". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist