Makoto Tamada do zcela neznámého prostředí

Japonský jezdec Makoto Tamada přijíždí do Kalifornie po chirurgické operaci u Dr. Xaviera Mira pln odhodlání uspět na okruhu Laguna Seca.

V neděli 4. července oslavili Američané 229 let od památného získání nezávislosti na britském království a již tuto neděli budou slavit další památný den – vrátí se jim Grand Prix! Prožít víkend plný vzrušení odletěl i tým Konica Minolta Honda, jehož jezdec Makoto Tamada zahájí své americké vystoupení již ve čtvrtek, protože se zúčastní oficiální prezentace promotéra šampionátu, společnosti Dorna Sports, která mezi 12:00 a 13:00 hodinou pořádá v San Franciscu svou akci.
Makoto Tamada si po závodě v holandském Assenu stěžoval na bolest ve zraněné ruce, a tak na doporučení Dr. Claudio Costy navštívil barcelonského chirurga Dr. Xaviera Mira, který v minulosti mnohokrát operoval různé sportovce. Chirurgický zákrok se podařil a japonský jezdec v pátek ráno opustil Univerzitní nemocnici Dexeus v Barceloně.
Gianluca Montiron – manažer týmu Konica Minolta Honda
Těším se, že po jedenácti letech uvidím znovu závod v Laguna Sece, myslím si, že tento závod přispěje k popularitě MotoGP v této krajině. Věřím, že Američané sledovali většinu dosavadních závodů, také vím, že jsou již skoro vyprodané všechny lístky. V minulých letech jezdilo více amerických jezdců, nyní jsou zde nový, slibní jezdci a já si myslím, že domácí atmosféra by jim měla pomoci. USA prezentuje důležitý obchodní cíl motocyklových továren, stejně jako pro společnosti podobné Konice Minolta. Věřím, že tohle je jeden z kontinentů, který ještě potřebuje objevit potenciál, jenž může našemu sportu nabídnout. V dnešní době se již dá říci, že MotoGP díky technologické evoluci a modifikaci během posledních několika let, dosáhlo úrovně automobilové Formule 1. Doufám, že tým Konica Minolta Honda bude v Americe vidět. Poslední týden byl pro nás hodně hektický. Náš jezdec Makoto Tamada podstoupil další operaci zraněného pravého předloktí a já doufám, že tento poslední chirurgický zákrok vrátí Tamadu do horních míst startovního pole.
Makoto Tamada
Pojedu na tom okruhu poprvé. Mojí kolegové, kteří zde v Americe již jezdili, si tento okruh velmi vynachvalovali. Prý to je jeden z nejzábavnějších okruhu na světě. Asi budou mít oproti mě lehkou výhodu ve znalosti okruhu, já se ho budu muset rychle naučit. Prozatím jsem tento okruh studoval pouze u videoher. Snad mi to pomůže, kdo ví, ale ten okruh bude asi stejně jiný. Snad by mohl být méně náročný. Po lékařském zákroku minulý týden se nyní cítím lépe. Má kondice je lepší. Bude to těžké, ale věřím, že díky Mobilní klinice budu usedat na RC 211V s minimální bolestí. Musím se vrátit do své výkonnosti z minulého roku, protože můj cíl je zlepšit loňské konečné pořadí v hodnocení šampionátu.

Platné rekordy okruhu Laguna Seca
World Superbike - of. rekord: 2002 - Noriyuki Haga (Aprilia) 1:25,475 /94,476mph/
World Superbike - nej. kolo: 2002 - Colin Edwards (Honda) 1:24,888 /95,129mph/
500 ccm - of. rekord: 1994 - John Kocinski (Cagiva) 1:26,444 /91,450mph/
500 ccm - nej. kolo: 1994 - Mick Doohan (Honda) 1:26,068 /91,850mph/

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist