Lukáš Pešek zakončil malajské testy rychlými časy

Poslední únorový den proběhl na malajském okruhu v Sepangu šestý den oficiálních testů královské kategorie silničních motocyklů MotoGP. Lukáš Pešek v závěru dne vyměnil motocykl a dostal svůj nejrychlejší čas na hodnotu 2:04,674 min.

Tým IodaRacing Project a Lukáš Pešek neměli ani ve čtvrtek motocykl v té nejlepší formě. Český jezdec tak po dohodě usedl na motocykl Suter – BMW týmového kolegy Danila Petrucciho, se kterým zajížděl podstatně rychlejší časy. V závěru dokonce porazil i svého italského kolegu. Poslední testy před první Grand Prix Kataru čekají Lukáše Peška v Jerezu ve dnech 23. až 25. března.
Ve čtvrtek jsem jezdil opět na svém motocyklu, který na ostatní nestačil. Po porovnání dat jsme zjistili, že jsem na top speedu o 10 km/h pomalejší, i když mám rychlejší výjezd ze zatáčky. Na odpoledne mi tak tým zapůjčil motocykl týmového kolegy a já začal zajíždět rychlejší časy. Nakonec jsem se dostal až na 2:04,674 min, a s tím jsem spokojený. Doufám, že v Jerezu navážeme na výkony, kterými jsme zde celé malajské testy zakončili. Moc děkuji celému týmu za jejich práci.“, zhodnotil dnešní den český pilot MotoGP Lukáš Pešek.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist