Lorenzo nepojede Závod šampionů

Trojnásobný mistr světa královské kubatury MotoGP Jorge Lorenzo měl změřit síly s nejlepšími sportovci světa v každoročním prestižním klání Závodu šampionů (Race Of Champions). Bohužel rodák z Mallorky si při slavení letošního titulu doma na motorce spálil levou nohu (popálenina druhého stupně), takže odjet závodit tento víkend do Londýna nemůže.

Jezdec tovární Yamahy Jorge Lorenzo měl v Londýně závodit s jezdci jako Jenson Button, Sebastian Vettel, David Coulthard, Nelson Piquet jr., Jason Plato, Susie Wolff nebo Mick Doohan, který tak bude jediným zástupcem světa motocyklové Grand Prix. Lorenza by měl nahradit šestinásobný zlatý medailista Sir Chris Hoy.

Závodit za volanty automobilů je v takto elitní společnosti pro každého velká pocta. Jorge Lorenza samozřejmě mrzí, že mu to nevyšlo. „Jsem moc smutný z toho, že nemůžu jet na letošní Závod šampionů, ale během oslav na Mallorce jsem si na motorce spálil nohu,“ uvedl Španěl. „Věřil jsem, že se to stačí zahojit, ale kvůli potenciálním komplikacím s ohledem na pocení se pod kombinézou, mi to lékaři zakázali. Budu tvrdě pracovat na tom, abych jel Závod šampionů v příštím roce.“

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist