Lorenzo má šanci být součástí testovací stáje tří ladiček

Španěl Jorge Lorenzo jen nedávno oznámil ukončení závodní kariéry, ale podobně jak Dani Pedrosa zřejmě kombinézu na hřebík jen tak nepověsí. Podle serveru motorsport.com má Lorenzo nabídku od Yamahy být v roce 2020 jejich testovacím jezdcem.

Možné spojení Jorge Lorenza s Yamahou má své opodstatnění, protože Lorenzo s Yamahou debutoval v MotoGP a také s Yamahou získal všechny tři tituly mistra světa královské kubatury. Po devíti společných letech nejdřív odešel k Ducati a pak k Hondě, kde letos také definitivně skončil.

Testovací tým Yamahy v roce 2020 posílí Silvano Galbusera, jenž byl do konce letošní sezony šéftechnikem Valentina Rossiho. Testovacím jezdcem měl být původně Jonas Folger, tomu ale Yamaha nakonec nic nepotvrdila, protože se uvažovalo o Francouzi Zarcovi, který ale závěr sezony spojil s Hondou. Nakonec tři ladičky rozhodly vložit důvěru do rukou testovacích jezdců z Japonska.

Po tolika změnách by nebylo nic divného na tom, kdyby nastal další obrat v celé věci a to ten, že Jorge Lorenzo zamíří opět k Yamaze. Tentokrát ale v pozici testovacího jezdce. Podobně to udělal třeba Dani Pedrosa, který skončil u Hondy, ale nezůstal tam jako testovací jezdec, protože teď spolupracuje s KTM.

Španěl Lorenzo hovořil v rakouské televizi Servus TV a otázky padaly i tímto směrem, nicméně Lorenzo byl ve svých odpovědích hodně opatrný. „Ano, do paddocku se vrátím, ale zatím nevím v jaké to bude roli,“ citují Jorge Lorenza na motorsport.com.

„Pracujeme na tom a možná už brzy budu moci na toto téma říct něco více. Hodně jsem cestoval, sedmnáct let mého života, byl pokaždé ve stejných hotelech, na stejných okruzích a dělal stále stejné věci. Byl tam velký tlak a spousta zranění. Ale pokaždé tam byla vůle pracovat co nejlépe a to dokonce i při tréninku.“

„Miloval jsem svoji práci a byl spokojený s tím co dělám a v čem jsem byl úspěšný. Ale jakmile získáte šanci žít o něco volněji a klidněji, jak můžu dělat nyní, pak toho přirozeně využijete, protože necítíte žádný tlak a zjišťujete, co vám takový život přináší.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
john45 přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist