Kenny Roberts jr. definitivně opouští Suzuki

Továrna Suzuki dnes oznámila, že ukončuje svou spolupráci s Američanem Kenny Robertsem jr., který za Suzuki nepojede ani ve Valencii.

Továrna Suzuki dnes oznámila, že končí spolupráci s americkým jezdcem Kenny Robertser jr. Který se tak s definitivní platností loučí s modrobílým motocyklem GSV-R. 32 roků starému jezdci tak posledním prosincem skončí kontrakt, v jehož rámci se stal Mistrem světa třídy 500 ccm (2000).
Kenny Roberts jr. se k továrně Suzuki připojil v roce 1999 a kromě již zmíněného titulu získal pro japonskou továrnu devět pódiových umístění a osm vítězství v Grand Prix ve třídě dvoutaktních pětistovek. Svou sílu naposledy předvedl letos v Donnington Parku, kde za deště dojel na druhém místě závodu MotoGP. Posledním závodem pro Kenny Robertse jr. za tým Suzuki MotoGP měl být závěrečný podnik letošní sezóny, zranění způsobené při tréninku na Grand Prix Austrálie mu však vystavilo stop i pro tento závod.
Kenny Roberts jr.
Lehce bych zde mohl sedět a hodiny vyprávět o všech nádherných časech se Suzuki, vždy se mnou jednali čestně a dali mi to nejlepší- Samozřejmě budu mnoho lidí postrádat. Během těch let jsem si u Suzuki udělal mnoho přátel, od inženýrů, přes vedení až ke všem členům týmu. Hodně lidem bych chtěl poděkovat, ale to je na dlouhou dobu. Jsem vděčný za to, co pro mne Suzuki udělala. Oni mi dali šanci vyhrát Mistrovství světa a já jim za to přeji vše nejlepší v další cestě Vím, že mohou dosáhnout všeho, co si přejí.
Paul Danning - manažer týmu Suzuki MotoGP.
Byla to velká čest pracovat s Kennym. Jeho znalost a chápání motocyklu je větší než u jakéhokoliv jiného jezdce, se kterým jsem se setkal. U všech od Suzuki má velký respekt kvůli zisku titulu v roce 2000 a kvůli jeho neúnavné práci na vývoji GSV-R. Suzuki ovšem udělalo toto rozhodnutí, protože se dívá dále do budoucnosti a na nový motocykl a nové závodníky, kteří přijdou. Musíme umístnit Suzuki opět na vrchol a tak hledáme čerstvý a nový přístup. Kenny jistě chtěl získat výborné výsledky v roce 2006, ale my se díváme již i na další roky, připravujeme stroj pro rok 2007. Velmi doufám, že pro budoucnost s námi zůstane Kenny ve spojení jako Kevin Schwantz. Kenny navždy zůstane jedním z velkých vítězů Suzuki.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist