Kazachstán a Indie, nové destinace MotoGP pro rok 2023

V rámci Velké ceny Thajska promotér Dorna Sports postupně oznámil nová místa, kde by v roce 2023 mělo zavítat mistrovství světa silničních motocyklů. V kalendáři MS má příští rok figurovat Kazachstán s okruhem Sokol International Racetrack, a Indie s okruhem Buddh International Circuit.

V roce 2023 začíná pětiletá smlouva mezi Dorna Sports a okruhem Sokol International Racetrack, kde se pojede Velká cena Kazachstánu. Závodní okruh leží nedaleko největšího města Almaty (dříve s názvem Alma-Ata) a stane se 30.zemí, kde od roku 1949 motocyklová Grand Prix zavítá.


Motocyklová Grand Prix míří také do Indie, země s více jak miliardou obyvatel a obrovským trhem dvou kol. Závodní okruh Buddh International Circuit je ve státě Uttar Pradesh, jižně od hlavního města Dillí.

Generální ředitel společnosti Dorna, Carmelo Ezpeleta, na téma závodění v Indii uvedl: „Jsme velmi hrdí, že můžeme oznámit, že Buddh International Circuit bude v kalendáři pro sezonu 2023. V Indii máme spoustu fanoušků a jsme nadšeni, že jim můžeme tento sport přiblížit. Indie je také klíčovým trhem pro motocyklový průmysl a tím pádem je pro MotoGP jako vrchol světa dvou kol.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist