Karel Abraham měl v Německu problémy s přilnavostí

Český závodník vyjížděl do nedělního závodu z 23. kvalifikačního místa. Po skvělém startu, kdy se vyhoupl o osm pozic nahoru, jej však zabrzdily problémy s přilnavostí zadní pneumatiky a propadl se o několik příček. Do cíle nakonec dorazil na 18. místě se ztrátou 1'01.022 sekundy na prvního Marca Márqueze.

"Skvěle jsem odstartoval a první dvě kola jsem jel opravdu dobře, pak jsem ale začal ztrácet kontakt se skupinou. Bojoval jsem s přilnavostí zadní pneumatiky a taktéž s akcelerací v poslední zatáčce," vysvětlil český jezdec, proč nedokázal udržet 15. pozici, na kterou se po startu zařadil.

"Bylo to frustrující. Chtěl jsem bojovat s Millerem, ale on si na mě na rovince najel dobrých třicet metrů a bylo nemožné tento rozdíl stáhnout. Lepšího výsledku jsem dneska dosáhnout nemohl. Posledních pět kol jsem jel na limitu. Co je ale pozitivní - máme teď pár týdnů na odpočinek a pak nás čeká moje domácí Velká cena," těší se Karel Abraham na závod, který se na Automotodromu Brno pojede ve dnech od 3. do 5. srpna.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 7 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
turek přispěl 2 Kč
Marian16 přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
bodomil přispěl -1 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist