Iannone u soudu neuspěl, místo osmnácti měsíců dostal stop na čtyři roky

Pozitivní dopingový nález na steroidy měl Andrea Iannone loni v Malajsii a ve druhé polovině prosince 2019 mu FIM dočasně pozastavila činnost. Právní zástupci italského závodníka tovární stáje Aprilia argumentovali tím, že Iannone v Malajsii požil kontaminované maso, což FIM uznala a činnost Italovi zastavila na 18 měsíců. Andrea Iannone ale poslal odvolání na Sportovní arbitrážní soud, kde neuspěl a místo 18 měsíců má zakázanou činnost na 4 roky. To pro Itala znamená konec kariéry.

Výsledek řízení u Sportovního arbitrážního soudu (CAS) není pro Andrea Iannoneho vůbec dobrý. Soud nepřijal jeho verzi kontaminace masem v Malajsii, naopak potvrdil maximální čtyřletý zákaz startu, který navrhovala Světová antidopingová agentura WADA (World Anti Doping Association). To znamená, že se k závodění může vrátit až pro sezonu 2024, takže to více méně znamená konec jeho kariéry.

CAS odmítl Iannoneho tvrzení náhodné kontaminace masem, protože nebyl schopen uvést o jaký druh masa se jednalo a ani jeho původ. Na tom stála Iannoneho obhajoba.

Aprilia na svého jezdce čekala a měl jejich plnou podporu. Do rozsudku, který fakticky znamená, že si pro rok 2021 musí najít nového jezdce. S jezdci problém není, nabízí se Cal Crutchlow nebo Andrea Dovizioso, nicméně velkou šanci má také Jorge Lorenzo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Korytnacka přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist