FIM Iannonemu pozastavila činnost na osmnáct měsíců

Aprilia akceptuje rozhodnutí FIM o uložení trestu zákazu činnosti na osmnáct měsíců, nicméně nadále stojí za tím, že jejich jezdec je v této situaci ne svoji vinou. Andrea Iannone měl požít jídlo v němž byly obsaženy látky, které nakonec byly stanoveny jako zakázané. Aprilia za svým jezdcem stále stojí a bude ho podporovat při odvolání k CAS. Pokud by trest zůstal tak jak je, byl by to pro Iannoneho konec kariéry.

V dokumentu FIM se píše, že v případě Andrea Iannoneho nebyl zjištěn záměr, ale náhodná povaha převzetí steroidů, jimiž byla kontaminovaná požitá potravina, což se dříve nikdy nestalo.

Přesně to otevírá pro Itala řadu možností na odvolání, nicméně stanovená výše trestu je pro Aprilii za stávající situace zcela nevysvětlitelná. Nyní bude třeba rychle připravit odvolání a věřit, že pozastavení činnosti nebude. Iannonemu končí smlouva s Aprilii koncem roku 2020 a kdo z týmů by angažoval jezdce, který nemůže testovat ani závodit až do června 2021.

„Tento rozsudek nás nechává bezradné kvůli uloženému trestu v neprospěch Andrea, ale také spokojené s ohledem na jeho záměr,“ uvedl Massimo Rivola (Aprilia Racing CEO). „Soudci uznali jeho dobrou víru a nevědomost přijetí substance, potvrzením, že jde o kontaminaci potraviny. Z tohoto důvodu ale nemá uložený trest smysl.“

„S ohledem záměru, který potvrdili samotní soudci, měl být Andrea osvobozen, jak tomu bylo u ostatních sportovců, nicméně tato situace nám dává naději pro odvolání, které jak doufáme bude hodně rychlé. Chceme, aby byl Andrea zpátky na své Aprilii RS-GP. Budeme při něm stát po celou dobu až do vyřešení tohoto případu a budeme mu oporou při odvolání.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
SLAY přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist