Iannoneho vzorek B na anabolické steroidy byl pozitivní

Kariéra v MotoGP Itala Andrey Iannoneho je zřejmě u konce. Jeho test vzorku B na anabolické steroidy dopadl pozitivně, povolenou hranici měl však překročit jen minimálně. Informaci přinesl italský deník La Gazzetta dello Sport.

Laboranti našli v moči jezdce Aprilie drostanolon, který se používá jako podpůrný prostředek pro kulturistiku. Potvrdil to také právník Andrey Iannoneho s tím, že analýza prokázala v závodníkově moči přítomnost metabolitů rovných 1150 nanogramům na mililitr. "Test proveden těsně po závodu, kdy byl jezdec silně dehydratovaný," poukazuje Antonio De Rensis. Právník zároveň podotýká, že jde o opravdu malé množství vzhledem k tomu, že byl Iannone v Asii déle než měsíc.

Ačkoliv se FIM k celé situaci zatím nevyjádřila, očekává se, že závodníkovo účinkování v seriálu MotoGP bude i nadále pozastaveno. Andrea Iannone se chystá odvolat k Mezinárodnímu disciplinárnímu soudu FIM (CDI), případně posléze Arbitrážnímu soudu pro sport (TAS). Hodlá se bránit jen těsným překročením povolené hranice, což se dá vysvětlit konzumací špatně tepelně upraveného masa.

Kvůli pozitivnímu vzorku B nebude Andrea Iannone přítomný na únorových testech v Sepangu. Na motocyklu Aprilie jej s největší pravděpodobností nahradí testovací jezdec týmu Bradley Smith. Údajně je však s italskou značkou v kontaktu také Karel Abraham.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
krysopes přispěl 2 Kč
šilav přispěl 2 Kč
Ivo69 přispěl 2 Kč
Mr.Kaktus přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist