Honda vyzkouší na Red Bull Ringu nové nastavení motocyklů

Seriál Mistrovství světa silničních motocyklů se pomalu přesouvá do Rakouska, kde uvidíme jezdce závodit už nadcházející víkend. Marc Márquez přijíždí do Spielbergu s náskokem 49 bodů na druhého Valentina Rossiho, Dani Pedrosa pak v průběžné tabulce celkového hodnocení okupuje 12. pozici.

Úřadující mistr světa odjel v Brně svůj 100. závod ve třídě MotoGP. Díky zisku třetího místa tak navýšil svůj počet pódií na 71, z toho čtyřicetkrát závod vyhrál. Do Rakouska zamířil Marc Márquez spokojený po pondělních testech. „Našli jsme během nich několik pozitiv. Některé z nich vyzkoušíme také na Red Bull Ringu a uvidíme, jak tam budou fungovat. Rakousko je tratí, kde se hodně daří Doviziosovi a Lorenzovi. Loni jsme tady však byli také silní, takže uvidíme, zda to bude zase boj až do poslední zatáčky!," připomněl v tiskovém prohlášení pětadvacetiletý pilot loňský souboj mezi ním a Andreou Doviziosem, ze kterého vyšel vítězně právě italský jezdec.

Cestou na rakouský okruh se Marc Márquez zastavil ve Vídni na akci věnované bezpečnému ježdění na motorce s názvem No Ride without Training. „Lidé někdy zapomínají, jak moc se důležité mít na sobě při jízdě to správné oblečení a nepít před ní alkohol. Kdykoliv je to možné, snažím se podobných událostí zúčastnit a předat dál informace o tom, jak důležité je, abyste se během jízdy cítili fit a při smyslech."

Na Red Bull Ring míří také Dani Pedrosa. Ten má na loňský závod ve Spielbergu stejně jako týmový kolega krásné vzpomínky. Skončil zde totiž na třetím místě. Stejně jako Marc Márquez je navíc spokojený s tím, jak pro Hondu dopadlo testování v Brně. „Měli jsme možnost zapracovat na nastavení motorky a vyzkoušet věci, které nám v posledních závodech působily problémy. Dařilo se nám jezdit rychle a konzistentně, takže teď jen musíme zjistit, zda to bylo dáno dobrými traťovými podmínkami, nebo jestli se nám skutečně podařilo nastavení motorky vylepšit. Red Bull Ring je dobrým místem, kde to můžeme vyzkoušet. Obyčejně se nám zde moc nedaří, takže bude jedině dobře, když se budeme na motorce cítit pohodlně. Budeme mít zároveň k dispozici novou, odlišnou zadní pneumatiku od Michalinu, tak uvidíme, jak se nám podaří motorku nastavit. Velmi důležité bude také počasí.“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist