Hlasy z Phillip Islandu

Ohlasy několika jezdců na testování MotoGP na okruhu Phillip Island v Austrálii. Článek je doplněn o rozsáhlou FOTOGALERII z tohoto testování.

Carlos Checa (Ducati Marlboro)
Jsem s tímto testování, s týmem i s motocyklem opravdu spokojený. Našel jsem dobré základní nastavení a několik dobrých poznatků pro další práci. Nyní je čas na krátkou přestávku a pak na návrat k testování v Qataru.
Loris Capirossi (Ducati Marlboro)
Obecně jsem se svou rychlostí spokojený, několikrát jsem jezdil stabilní kola okolo hranice 1:30. Ještě musím několikrát testovat na delší vzdálenosti, ale jak já, tak i můj tým jsme na to připravení.
Troy Bayliss (Camel Honda)
Na závodních pneumatikách jsem dnes zajel stejný čas jako včera, tento čas je podobný tomu, který jsem zde dosáhl při kvalifikaci na říjnovou Grand Prix. Ještě nejsem nahoře mezi rychlejšími chlapci, ale nejsem od nich moc daleko. Během těchto několika dnů jsem hodně pracoval, stejně aktivně budu pracovat i v Qataru. Nemohu se dočkat, až tam přijedu, protože mám ten okruh rád. Každopádně odjíždím odsud šťastnější než z Malajsie.
Alex Barros (Camel Honda)
Dnes jsem hodně pracoval na nových vidlicích, ale nedosáhl jsem výsledky, které jsem očekával. Ztrácím půl sekundy kvůli nedostatečnému motocyklu. Jsou zde dvě pozitivní věci - zaprvé je závod až v říjnu a tak mám dost času na vyladění vidlic pro tento okruh, zadruhé jsem spokojený s prací, kterou jsem zde a v Malajsii odvedl společně s Michelin. Jsou na novou sezónu dobře připravení, nashromáždil jsem dost dat k separacím pro tréninky a kvalifikace. Myslím, že výsledky budou vynikající.
Max Biaggi (Repsol Honda)
Po dnešních mnoha kolech jsem unavený, ale chtěl jsem dát Michelinu potřebné informace o pneumatikách. Dnes se těžko dosahovaly dobré časy, vše bylo ovlivněno nočním deštěm. Zvláště těžké to bylo v rychlé, první zatáčce. Celkově to byl dobrý test, našla se správná cesta v nastavení stroje. Víme kde se musíme zlepšit a tak během tří březnových testů musíme vše udělat.
Nicky Hayden (Repsol Honda)
Dnes to byl nejlepší den testování, jezdil jsem dobře a našel jsem místa, kde se musíme já i stroj zlepšit. Při závodní simulaci jsem jezdil o 28 sekund rychleji než při říjnovém závodě. Jsem opravdu spokojený, ale stále ne naprosto spokojený. Dost jsem se naučil. V týmu je dobrá atmosféra.
Sete Gibernau (Telefonica MoviStar Honda MotoGP)
V Sepangu nebyly dokonalé podmínky pro simulaci závodu, zde jsem naopak pracoval na nastavení motocyklu, rámu a pneumatik. Hledal jsem nejlepší kombinaci. Simulace závodu proběhla celkem dobře, stabilně jsem jezdil na hranici 1:30. Je zde ještě několik oblastí, kde se mohu zlepšit. Jsem spokojený, mám jasné nápady a vím jakým směrem se ubírat.
Marco Melandri (Telefonica MoviStar Honda MotoGP)
Byl to těžký a dlouhý testovací den a já jsem s ním spokojený. Potřeboval jsem to k obnovení mentální pohody, která byla po dvou pádech špatná. Nejprve jsem dnes pracoval na pneumatikách a poté se věnoval simulaci závodu. Jezdil jsem stabilně 1:31,4, což je rychleji než při posledním závodě. I můj nejlepší čas jsem zajel při této závodní simulaci. Nyní se pomalu zaměřím na jedno rychlé kolo.
Valentino Rossi (Gauloises Yamaha)
Dnes ráno jsem změnil nastavení a hned to pracovalo lépe. Našel jsem více hbitosti. Pak jsem pokračoval pro Michelin v testování pneumatik. Tento test byl docela pozitivní a já získal několik důležitých informací, které budu potřebovat až se sem vrátíme testovat.
Colin Edwards (Gauloises Yamaha)
Dnes to bylo povzbuzující. Našel jsem několik docela dobrých pneumatik a hned jsem byl rychlejší. Dnes jsem nenajezdil tolik kol, ale stejně jsem učinil pokrok. Nyní se na chvilku vrátím do států ke své rodině, poté se sem vrátím k dalšímu testování.

FOTOGRAFIE Z TESTOVÁNÍ NA OKRUHU PHILLIP ISLAND

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist