Hlasy jezdců MotoGP po Qataru (3)

Dokončení ohlasů jezdců třídy MotoGP na poslední závod této kategorie, který se jel v asijském Qataru.

Makoto Tamada (14. místo)
Před startem sezóny jsem neočekával tak velké potíže. Nejsem schopný svou RC211V řídit tak jak bych potřeboval. Je těžké projíždět rychle zatáčky bez toho, abych se na stroji cítil dobře. Lituji toho, že jsem ještě Konica Minoltě, továrně Honda a všem lidem z týmu, kteří pracují tak tvrdě na zlepšení, nebyl schopen dodat potřebný výsledek k uspokojení.
Alex Hofmann (15. místo)
Měl jsem dobrý start a dostal jsem se na jedenácté místo. Najednou havaroval jeden z jezdců a jeho motocykl letěl okolo mne. Viděl jsem jak letí okolo mé hlavy, dokonce se dotkl mé helmy. Byl jsem rád, že jsem také nehavaroval, dostal jsem se ovšem mimo dráhu. Byl jsem opravdu rozzlobený a nedokázal jsem se soustředit. Trvalo mi asi pět kol něž jsem opět našel svůj rytmus. Nakonec jsem byl schopný dosáhnout stejných časů, jako ostatní Dunlop jezdci. Jsem si jistý, že pokud by se nestalo nic v prvním kole, dokázal bych se celý závod udržet před nimi. V každém případě bylo dobré dojet alespoň na patnáctém místě. Dovolilo mi to získat další bod v nejvyšší třídě. Nyní se těším na Turecko, kde jsem vloni nestartoval kvůli zranění.
Jose Luis Cardoso (16. místo)
Měl jsem dobrý start, dostal jsem se na čtrnácté místo, pak jsem měl nějaké problémy a ztratil jsem několik pozic. Myslím si, že v těchto špatných chvílích, které mám, bylo pozitivní alespoň dokončit závod. Dovolilo nám to získat velmi mnoho důležitých informací. Tým během víkendu velmi tvrdě pracoval a já mu za to děkuji. Nyní jedeme do Turecka, nikdy jsem tam ještě nejezdil, ale těším se na tento nový okruh.
Chris Vermeulen (závod nedokončil)
Odstartoval jsem lépe než v Jerezu. Trochu jsem se ovšem v prvním kole zalekl, ztratil jsem také při havárii jiného jezdce. Předjel jsem Kennyho Robertse jr. a pokračoval jsem za skupinou přede mnou. Pak však Johnův motocykl začal ztrácet kapalinu. Dráha se stala kluzkou a my všichni jsme klesly zpět. Jelo se mi dobře, dokázal jsem držet 1:58. Pak jsem ovšem měl nějaký problém a motocykl se zpomalil. Jak pomalu jedu jsem si uvědomil, když mě jiný jezdec předjel rychlostí asi o sto kilometrů větší. Zamířil jsem tedy do boxu, to byl konec mého závodu. Je to velké zklamání, tady v Qataru všichni pracovali velmi tvrdě.
John Hopkins (závod nedokončil)
To co se stalo mě a Chrisovi je velká škoda, vím že on je stejně jako já velmi zklamaný. Měl jsem vynikající start a během prvních kol jsem se cítil ve velké pohodě, dokázal jsem předjet mnoho jezdců. Cítil jsem, že budu schopen jezdit jako chlapci přede mnou. Pak ale motocykl postupně ztrácel výkon a to byl můj konec. Jsem opravdu zklamaný. Celý tým, každý člověk v Rizla Suzuki, pracoval během víkendu velmi tvrdě a proto je škoda, že se toto stalo.
Randy de Puniet (závod nedokončil)
Dobře jsem odstartoval a cítil jsem se na motocyklu dobře. Po předjetí Alex Hofmanna před pomalou, levou zatáčkou, mě najednou vyhodil zadek motocyklu. Nevím proč se to stalo, doufám, že nám to odhalí telemetrie. Toto byl pro mne nejhorší možný konec takto obtížného víkendu. Má zraněná ruka byla ještě ve čtvrtek pro mne problémem, ale během víkendu se to lepšilo a tak jsem dnes chtěl udělat výsledek. Havárií v prvním kole jsem zklamaný, jediné co však nyní můžu udělat, je zjistit proč se tak stalo a pak to již odložit. Musím se soustředit na přípravu na další závod v Istanbulu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist