Hlasy jezdců MotoGP po Qataru (1)

Tradiční ohlédnutí za závodem MotoGP obstarávají ohlasy jezdců na samotný závod, dnes se můžete podívat na prvních sedm jezdců v cíli sobotního závodu.

Valentino Rossi (1. místo)
Byl to ohromný závod. Bylo to těžké, ale bylo to přesně to, co ze závodů dělá zábavu. Moje M1 dnes pracovala opravdu dobře. Jak závod postupoval a pneumatiky se opotřebovávaly, ustupovaly vibrace a proto jsem byl na konci závodu schopný jezdit rychle. Také jsem ve třetím kole zajel nejrychlejší kolo závodu, ukazuje to, že můj motocykl dobře pracuje. Toto vítězství je důležité pro šampionát, ale ještě důležitější je pro mne a můj tým z duševního hlediska. Byl silný vítr, ale měl jsem dobrou přilnavost, proto jsem byl schopen dojet Stonera, který zpočátku jel velmi dobře. Když se mu opotřebovaly pneumatiky, byl jsem ho schopen předjet. Domníval jsem se, že bych mohl všem ujet, ale Nicky se mne držel. Později jsem se ohlédl a viděl jsem, že i Loris se dost přibližuje, začal jsem se trochu v posledních kolech obávat. V každém případě jsem stále jel co nejtvrději a vyplatilo se to. Je ohromné mít stejně vítězství jako Mick Doohan, nyní je přede mnou již jen Giacomo Agostini. Statistiky nejsou nejdůležitější, ale je na ně hezká podívaná. Nyní je pro mne start sezóny, Jerez byl noční můrou, ale nyní jsem již vzhůru! Velký díky patří Jeremymu a všem chlapcům z týmu, kteří zůstávali během těžkých chvil tvrdě pracovat, toto je jejich odměna.
Nicky Hayden (2. místo)
Boj o vítězství je lepší než boj o čtvrté místo. Dnes jsem jel co nejtvrději a dokázal jsem trochu potrápit i Valentina. Měl jsem dnes motocykl, se kterým jsem mohl zvítězit, ale v posledním kole jsem se v levotočivé zatáčce dostal do problému a tak jsem již nedokázal na Valentina zaútočit. On jel velmi dobře, bylo těžké ho předjet. Přes noc jsme udělali několik změn, dnes byly také na okruhu jiné podmínky. Změny na motocyklu pro mne v závodě dobře pracovaly, pomohlo mi to v rychlých zatáčkách. Velmi za to děkuji mému týmu. Je to pro mne druhý rok s mým šéftechnikem a opravdu dobře si rozumíme. Celý tým pracoval dobře a podařilo se mu vylepšit motocykl. Máme ještě nějakou práci ke zlepšení, nový motocykl je však lepší a vývoj směřuje dobrým směrem. Šest pódií v řadě je hezká věc, ale bylo by dobré získat nějaké to vítězství!
Loris Capirossi (3. místo)
Jsem velmi šťastný, je to pro tým ohromný víkend, protože tento okruh pro nás nebyl nejlepším. Bridgestone během zimních měsíců udělal ohromnou práci na zlepšení. Pro mne samotného to byl velmi těžký okruh, vloni mi dělal velké problémy. Letos jsem dokázal až do konce bojovat o vítězství a nakonec získal dobrý výsledek. První část závodu byla obtížná kvůli větru, ale přizpůsobil jsem svůj jezdecký styl a získal dobrý rytmus. Velké díky všem z týmu a Ducati Corse. Toto bude velmi zajímavý šampionát, doufám, že se mi takto bude dařit celou sezónu. Myslím, že to vše dobře postupuje, mám ohromnou důvěru v motocykl i pneumatiky.
Sete Gibernau (4. místo)
Myslím si, že jsem odvedl dobrou práci. Ztratil jsem během závodu dost v pomalé vlásence. Ztrácel jsem tam půl sekundy. V celém zbytku okruhu bylo vše dobré. Na cílové rovince mne házel vítr ze strany na stranu, udělalo to závod velmi fyzicky náročný. Potřeboval jsem však tento závod dokončit. Nyní se již těším na další. Vítr byl stejný pro každého. Rád bych poděkoval Bridgestone a Ducati za jejich opravdu dobrou práci.
Casey Stoner (5. místo)
Start byl dobrý a i já se cítil dobře, byl jsem koncentrovaný na závod, ale jak ubývalo palivo, nebyl jsem schopný držet svou rychlost, ztratil jsem dobrou přilnavost zadního kola. Jedním z hlavních faktorů byl pro mne také tělesný stav, který nebyl stoprocentní. Po deseti kolech jsem měl křeč v noze. Domníval jsem se, že bych dnes mohl získat lepší výsledek. Před sezónou jsem zmeškal hodně testování, pak mne skolila chřipka. Když mne dojel Valentino a poté šel do vedení, nebyl jsem překvapený. Byla to jen otázka času. Ve druhé polovině závodu jsem měl dobrou bitvu s Lorisem a Gibernauem.
Daniel Pedrosa (6. místo)
Mohl bych říct, že se dalo skončit lépe, přinejmenším na čtvrtém místě, ale musel bych mít lepší start. Měl jsem problém se spojkou, stejně jako Nicky při včerejší zkoušce startu. Zpočátku jsem tomu moc nevěřil, ale byla to opravdu spojka. Pak, když jsem byl za Elíasem, najednou nám oběma vletěl olej na plexiskla od stroje Johna Hopkinse. Elias se lekl a zpomalil, ztratili jsme tak na nejlepší přinejmenším tři nebo čtyři sekundy. Když jsem dojel Melandriho, měli jsme velký souboj. Můj stroj byl rychlý a tak jsem ho mohl předjet, jenže on vždy pozdě brzdil. Nehněvám se, ale jsem rozrušený, protože jsem dnes ztratil dobrou příležitost bojovat s vedoucími jezdci. V závodě jsem se naučil hodně věcí. I když jsem dnes nespokojený, musím říci, že tyto dva první závody byly pozitivní.
Marco Melandri (7. místo)
Byl to opravdu obtížný závod. Měl jsem dobrý start a chtěl jsem získat několik pozic, ale chyboval jsem, což mě naopak několik pozic stálo. Měl jsem dobrou bitvu s Pedrosou, on mne předjížděl na rovince, ale já byl schopný na brzdy dostat se opět před něj. Ještě se mi nejezdí tak, jak bych jezdit chtěl, doufám, že den testování mi pomůže udělat krok vpřed.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist