Grand Prix Catalunye 125cc

Mattia Pasini vítězí v dalším závodě Mistrovství světa třídy 125 ccm, z našich zástupců neviděl cíl ani jeden jezdec.

Ital Mattia Pasini zvítězil v úvodním závodu Grand Prix Catalunye, když na okruhu v Montmeló zcela deklasoval své soupeře. Na druhém místě se umísti Marco Simoncelli, který svou stíhací jízdu po špatném úvodu závodu skončil 9,034 sekundy za vítězem. Třetí místo vrátilo na stupně vítězů Fina Miku Kallia (+12,408).
Na čtvrtém místě se dovezl do cíle Maďar Gábor Talmacsi, pátý byl s další ztrátou Tomoyoshi Koyama, šestý dojel Manuel Poggiali, sedmý Thomas Lüthi a osmý Julian Simon, který tak i nadále zůstává s Manuelem Poggialim jediným jezdcem, jenž letos bodoval ve všech závodech této třídy. Desítku nejlepších doplnili s další ztrátou devátý Lorenzo Zanetti a desátý Fabrizio Lai.
Na jedenáctém místě dokončil závod Andrea Iannone, dvanáctým místem Michael Ranseder opět ukázal sílu nejlepších jezdců s divokou kartou. Poslední body si rozdělili domácí jezdci, kteří od třináctého místa přijeli v pořadí: Sergio Gadea, Alvaro Bautista a Alex Espergaro.
Ani jeden z našich jezdců nedokončil závod, když oba odstoupili z pozic v závěru třetí desitky. Lukáš Pešek putoval do boxů již po čtyřech kolech, naopak Karel Abraham skončil jedno kolo před cílem.
V čele šampionátu je nyní Mattia Pasini (84 bodů), který má o jediný bod více než druhý Thomas Lüthi (83) a o dva více než třetí Mika Kallio (82). Na čtvrtém místě je Gábor Talmacsi (75) a na pátém Marco Simoncelli (72). Náš Lukáš Pešek (7) opět klesl, nyní je na 22. místě, Karel Abrahám prozatím vždy skončil daleko za bodovanými pozicemi.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist