GP Portugalska - První vítězství Fabia Quartarara v sezóně i dramatický závod Moto2

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
TDM851 (4101) napsal 26.04.2022 v 20:20-3+4

Tady je úplné slzavé údolí

křtitel (151) napsal 26.04.2022 v 13:12-7+7

Zadny z jezdcu kteri ted jezdi moto gp nedokazali to co on ani z dvaceti procent a vy si tady nekoho takoveho budete brat do huby? Skoro celou lonskou sezonu nezavodil, dal se tak nejak do kupy a prisel pad a znovu nastal problem se zrakem, vsichni ostatni jezdci by se na to davno vybodli a ukoncili by karieru ale Marc bojuje a presto, ze dojel na sestem miste, tak vzhledem k okolnostem to muze povazovat jako vyhru protoze po tom vsem, cim si za posledni dva roky prosel by nikdo nebyl tam, kde je ted on. Do toho honda vyvinula motorku, ktere nerozumi vubec nikdo a presto vsechno, je Marc kazdy zavod odmavnuty jako nejlepsi honda a to Espargara rozhodne nepovazuji za spatneho jezdce. Ten kdo tady napise jedine spatne slovo na Marcovu adresu, tak ten to nema v hlave v poradku ale co ja se snazim, hlupakum clovek stejne nic nevysvetli...

křtitel (151) napsal 26.04.2022 v 13:04-4+4

Proc tady vsude kazdy resi porad Marqueze, kdyz dojel na sestem miste a cely zavod byl prakticky neviditelny? Kazdy kdo o nem pise jen proto, aby si tady mohl kompenzovat svuj mindrak, tak by se nad sebou mel zamyslet

Milan34 (72) napsal 26.04.2022 v 10:45+3

Bagnaia hezkej závod, možná sem trochu mimo ale stále mu věřím loni se také rozjel postupně…navíc tech bodu se po 4 závodech moc nerozdalo takže teď muže začít tahat
Rins také při chuti úplně jinej člověk

doderoja (-128) napsal 25.04.2022 v 19:29-3+5

Rossi návrat do svého přirozeného prostředí užíval. V boxech radil svým jezdcům, což jim podle Lucy hodně pomohlo Marini 12 flek ,Bezzecchi 15 flek

Swamp68 (401) napsal 25.04.2022 v 19:29-3+3

Karing,fomax-díky.Snad vás to zahřálo u srdéčka.?

miramara (1558) napsal 25.04.2022 v 18:49-2+3

Borci co tu kritizujete Salače a spol., stačí vzpomenout závod v Anglii v r.2000, tam Waldman risknul mokrou pneu, jezdil skoro poslední...a pak začalo chcát a vyhrál, tak asi tak. ...

A kdyby zapršelo a Filda dal bednu, tak by tu zase bylo keců, že je klikař a na suchu by to nedal...prostě klasická česká diskuze.

Jo a ohledně Caneta, je to mrzuté, jenže on vedl závod, tak mohl zvednout ruku a ukončit to...takže kritika mimo mísu.

MilanMl (304) napsal 25.04.2022 v 14:52+1

Každý chvíľku,ťahá pílku! Nemá to tam pána.
Za mňa bol mužom nedele Quarta .
A len nech nešpekuluje,Yamaha je dobrá motorka.
Možno by bol na inej značke stratený. Každá fabrika sa potýka s problémami.

gresini (4462) napsal 25.04.2022 v 09:44+3

Žádný progres u salače nevidím,získal dva utrpěné body,které se sice počítají,ale moc nehřejí a jsou vlastně získané štěstím! Ale na druhou stranu platí a má už 4,což jsem ani nečekal. Nic ve zlém!

Dan05 (494) napsal 25.04.2022 v 09:23+7

Krom skvělé jízdy Fabia (ten si jel svůj závod) bych vyzdvihl jízdu Rinse. Zkuste mrknout na jeho start. Během úvodní rovinky a první zatáčky předjel snad 15 jezdců. Ten kluk, když nepadá, jezdí skvěle. Píšu to proto, že minule tady někteří vyzdvihovali jízdu zezadu MM93. Jasně, jel skvěle, ale stejně tak skvěle jel dneska právě Rins.
Škoda Mira, mohl mít další slušnou porci bodů (kdyby pád dopadl opačně, myslím, že by Jack Mira přerazil). Zklamal mě J. Martín dalším pádem. Naka taky už celkem tradičně na zemi. Doufal jsem, že i Enea doveze nějaké solidní body.
FB po sobotním pádu zachraňoval co se dalo, a myslím, že 8. místo bere. Oliveira taky dobrý postup, škoda, že mu nevyšla kvalda. Překvapil mě Zarco, čekal jsem, že bude vadnout.
A pěkně se drží i AE - další bedna je pro něj super. Je dobře, že mu to takhle jezdí. Překvapil mě i Alex Marquez - a asi nejenom mě, ale i jeho bráchu.

MOTO2 - mazec. Pravidla jsou pravidla, ale nevím..... Těch 7 kol po vyautování tolika jezdců zpředu. Ale J. Roberts si tak aspoň připsal první vítězství.

Mamola29 (1054) napsal 25.04.2022 v 00:51-3+5

Jo, Quarta jel jako ďas, a bude v tom, zdá se, pokračovat. Suzuki paráda, stíhačka Rinse bomba, Mir mohl dokonat svůj skvělý víkend, kdyby Miller nenapsal další Thriller... Gigi musí mít těžký spaní z výkonů svých borců a naopak satelitů. No a u Hondy ( kromě mladýho Markéze, který jel dnes skvěle), BEZRADNOST, která zákonitě po dlouhém období sázky na jednoho jediného, dnes už stárnoucího a značně pošramoceného nevývojáře MM s novým bajkem "pro všechny" musela přijít...

Lubos64 (690) napsal 24.04.2022 v 22:27+6

Qurtararo mne překvapil a jak jsem četl na Gpone, tak překvapil i sebe. Ani ne tak vítězstvím, jako tempem.
Zarco má tradičně dobrý začátek sezóny. Doufám, že příště bude salto (na stupni vítězů - samozřejmě).
Aleix mi dělá radost, tedy možná především ta Aprilka. Čekal jsem kdy předjede Zarca.
Rins jel jak ďas. V prvním kole dal 13 jezdců. MM by od něj měl brát lekce ohledně startů.
Oliveria je jezdec značných výsledkových výkyvů. Dnes jel fajn. KTM na víc neměla.
Marc Marquéz jel svůj letošní standard, nicméně jeho lítý boj s Bagnaiou se posunul do nových sfér a chlapci spolu bojují o už 10 místo v celkovém pořadí.
Kdosi psal, že MM93 dnes jen kroužil. S tím si dovoluji nesouhlasit. On bojoval, dokonce předjel tři jezdce, ale šesté místo je holt jeho současná výkonnost. A to mu ještě o dvě místa vypomohl Miller.
Jeho bratr, provozovatel jedné z nejhezčích motorek v poli (nejhezčí jsou samozřejmě Suzuki), předvedl pěkný závod.
A Bagnaia - závodit teda opravdu umí, ale nevypadá, že mu letošní Ducati přirostla k srdci.

Tuším, že Jan26 tipoval roztrhané pole, moc jsem mu nevěřil a vida nemýlil se.
To bylo asi jediné negativum jinak parádního závodu.

Ozzy_ (1136) napsal 24.04.2022 v 21:59-1+3

Ac gresini vsadili na spatnou kartu, porad dojeli na bodech, a Filip opet dal teamoveho kolegu na stejnem materialu a gumach, a to se pocita ! A ne ze ne ! Za me pecka. A dalsi hromada zkusenosti do hlavy a pazouru.

realkosmen (1452) napsal 24.04.2022 v 20:59-3+4

Markéz opět krvelačně za 9. titulem a tak si měl šanci, po pádu 2 jezdců, zabojovat o 6. flek se 17. jezdcem v šampionátu, což byl shodou okolností jeho talentovanější brácha. 9th ball loading už trvá docela dlouho.

Upřímně, tohle pomalé poznávání svých limitů a limitů nové Hondy je to, co potřebuje. Neříkám to proto, mi vyhovuje jeho zadní pozice, ale přijde mi to z dlouhodobého hlediska rozumné. Další pády nepotřebuje a věřím, že si najde jinou cestu za vítězstvím než styl věnec nebo kotrmelec. Letos pomalu získá důvěru, zlepší se, a za rok se může o ten titul klidně porvat.

Fábio opět famózní, od Morbiho jsem čekal víc. Rins předvedl úžasnou stíhačku a potvrzuje letošní formu, hlavně tu psychickou. Mira smolně sejmul Miller ale to se holt stává. Trochu jsem to očekával, Mir chodil už tak dost pozdě na brzdy a Jack to stejně zkusil. I když nevím jestli by Mir bednu dal. Byl v obležení Ducatek a AE měl ke konci taky vysoké tempo. Zarcovi to zase jednou sedlo a satelitní Ducati opět válcuje tu tovární. Stává se nějak moc často. Jsem zvědav jak dlouho to bude Dall'Igna dávat.

Jinak Suzuki nejstabilnější tým prozatím. Minimálně pohár pro fabriku by letos urvat mohli.



SLAY (810) napsal 24.04.2022 v 20:47-1+2

Já to říkal už ve čtvrtek ,že EL Diablo by mohl jít do čela šampionátu za předpokladu že Bastianini bude mít velkou smůlu nakonec jí neměl jen se vyválel a druhý předpoklad velké štestí El Diabla ani ten ho neměl vyhrál naprosto suveréně neměl konkureci ani ho nerozhodilo že při kvaldě přišel o svoje top kolo kvůli pádu AE sice podle pravidel ,ale ....Na tratích kde Ducati nemůže tolik využít svého top speedu může vyhrávat pravidelně.Závod udělal on a Rins škoda že konci mu nějak "došlo"
Tovární Ducati se opět nedostala před satelit dnes je pojel Zarco.MM -opět nejlepší Honda.Mrzí mne že to k zemi poslal Martin kterému ten víkend nesednul,a zas za mě dobrý že Remy získal další body a Bezzecchi mu v boji o nejlepšího nováčko tolik neutíká.
Filip no Gresini vsadil na překvapení za dané situace to asi stálo za zkoušku,jen to nevyšlo.Možná mají jen špatný meteoradar.

jan26 (3624) napsal 24.04.2022 v 20:11+2

Návštěvnost během víkendu byla mizivá holt Portugalsko.
Assen psal jiný příběh a to bylo jen v uvozovkách Wsbk.

Ještě bych připomenul dnešní Imolu .Starší okruh,který prošel nutnou proměnou přesto udržel to kouzlo ! Doufám že takový okruh a jim podobné přežijí tu moderní tsunami !

M3
Sasaki se opět udržel za řídítky a přineslo to spoustu bodů!

M2
Gonzalez převálcoval Salače, ale nutno podotknout (kdyby) pršelo bylo by to naopak.
Vietti utekl zase konkurenci a jde do trháku .Obávám se,že už bude těžko k zachycení ikdyž máme před sebou spoustu víkendů.
Schrotter opět na bramboře již po druhé v řadě.
Gratulace pro Robertsa.

Mgp
Rostrhané pole jak jsem zmiňoval ráno dalo se to čekat. Vlastně doposud největší časový rozestup 1-10 místo.
Pomalu, ale jistě predsezoní trojlístek favoritů se dostává dopředu jeden dokonce už vede šampionát.
Suzuki nepřekvapuje, alespoň mě ne .
MO88 nevěřil jsem potěšil.


Ghostik (673) napsal 24.04.2022 v 20:02-1+2

Jsem rád za body pro Filipa,mohlo to být jinak to jo.
Ale ted sem viděl na záznamu, že chlapci od Gresini teamu dostali skoro 10s už ve warm upu
To jen na odlehčení. Hlavně že všichni ve zdraví přežili. To je zásadní. Body taky nějaký jsou....
Těším se na příští závodní víkend a Filipův výkon v něm drzim palce dál a dál

yamaha99 (1119) napsal 24.04.2022 v 20:00-1+3

Goat: asi jsem nejaky zavod nevidel, ale nevzpominam si, ze by startoval z posledniho mista…

motoGP1 (39) napsal 24.04.2022 v 19:59-4+1

Patří to Hondě. prakticky zničila kriéru Lorenzovi který rozhodně měl na víc než jak ukazoval na Hondě postavené na MM, no a podívejte dnes, PE ho ještě musí pomalu pouštět aby náhodou nedojel před ním když Honda nemá nejlepší motorku.
Bratr kupodivu mu ten 6 flek málem nedaroval. MM je jen stín toho co byl, celý závod byl prakticky neškodný, jak to není USA nebo Německo je poloviční.

goat93 (643) napsal 24.04.2022 v 19:45-1+3

Největší pruser pro zlutohnedky je že Mareček to už bere s rozumem bez pádů a bude bodovat a postupně půjde nahoru. Vzhledem k tomu že nejel dva závody a z jednoho startoval z posledního místa, to nevypadá vůbec zle. Dle tragédů už ani neměl vidět natož jezdit. Sezóna jeste bude krásná a dlouhá

TDM851 (4101) napsal 24.04.2022 v 19:01-3+7

Sladkovodní žralok jde na titul přes šesté fleky
Ještě, že jich sedm nedojelo a brácha ho pustil, jinak by byl v druhé desítce. Fakt šerif

Yamaha999 (461) napsal 24.04.2022 v 18:58

Kdoví že z jakýho záhadnýho mysteriózního duvodu nerekl kouč i treba Robertsovi nebo Viettimu že "trat je úplne mokrá pojedeme na wet pneumatikách" když tedy ta trať byla "úplne mokrá"...

Kubassi-88 (279) napsal 24.04.2022 v 18:43+4

Bohužel když jsme vyjížděli, u boxu poprchávalo a náš kouč nám řekl, že trať je úplně mokrá. Domluvili jsme se s týmem, že pojedeme na mokrých pneumatikách. To by chyba, modlil jsem se, aby pršelo, ale nevyšlo to. Teď jsme sice celý tým za hlupáky, ale kdyby zapršelo, byli bychom na pódiu. Chyba celého týmu, nebudu to na nikoho svádět, jsme jeden tým. Musíme se z toho poučit pro příště. Každopádně byl to wet race a kdyby zapršelo, na slickách bychom byli ztracení. Na mokrých pneumatikách se nedalo jet, hodně to klouzalo, kdo to zažil, ví, jaké to je. Jsem rád, že jsem alespoň předjel svého týmového kolegu. I tak je to škoda, pro mě další utrpěné body, ale uvidíme v Jerezu.

ivano (499) napsal 24.04.2022 v 18:26+2

To Salačovi dali mokrý gumy i na první závod, že po prvním kole měl na vedení 10s ztrátu jako ve druhém rychlozávodě?? Říkal - tým je super, motorka taky, ...tak kde je chyba? Abája přece říkal, když je vyhlášen suchý závod a začne pršet tak jej stejně zastaví a nic by to nepomohlo...a na to zase hned řekl, že kdyby pršelo tak mohli oba bojovat o vítězství , ..fakt???. Pak přece záleží na době pro restart dle počasí, když Moto 2 nemají druhou motorku jako GP, nebo pokud nejsou ujety aspoň dvě třetiny závodu pro ukončení, kdy se počítá pořadí průjezdem posledního celého kola. Nebo závod neměli započítávat vůbec. Jak k tomu přijdou týmy co jedou špici. Od třetího do devátého kola mávají úsekový déšť a to čekali na co? Na jatka co následně přišly?? Trochu pozdě neee? To si měli jezdci vynutit zvedáním ruky zastavení závodu, když ředitelství vyčkávalo? Toto by se už nemělo opakovat.
Takto si to rozdali jen "dvojkaři" a jezdci do počtu roštu včetně Salače. Co to je za pravidla ??? Jen můj názor.
A Fabio - bez konkurence, jel si svůj závod, paráda.

RadekV77 (666) napsal 24.04.2022 v 18:25-1+3

Ahoj všichni Fabio dnes hodně jinde, než ostatní Zarco i AE taky super, Rinsovi jsem tu věřil a nezklamal, jen to chce lepší kvaldu. Hodně líto je mi i Mira, který to měl dobře rozjeté, ale to jsou závody Hondě to tu extra nesedí, ale čekal jsem je stejně výše. S tovární Ducati jsou na tom tak nějak podobně, ale aspon je to více zajímavé. Bylo i hodně pádů, ale naštěstí vše bez vážných zranění a to je důležité Tak hezký zbytek víkendu všem

kawafil (1096) napsal 24.04.2022 v 18:25-2+4

Moto2 ..u Gresini se prespekulovali jako restart měl cca 15 min a kdyby koukali na nebe tak se snad dá vyčíst co bude za tak krátkou dobu ,top10 mohlo být
MotoGP ... Asi nejlepší výkon předvedla dvojice z poslední řady Rins a řádně dobitej Bagnaia ,kterej malém udolal i mimozemšťana co hustokrute bojoval se svým "lepším " bratrem a utrpěl svůj oblíbený výsledek

Swamp68 (401) napsal 24.04.2022 v 18:21-2+1

Jardo!Tolik sprostých slov v a ty nereaguješ?Nebo ti zamrdalo enom na ten můj koment?

p.a.t.r.i.k.7 (240) napsal 24.04.2022 v 18:12-1+1

neřešil bych to..jestli na chvostu s mokrou nebo suchou gumou je fuk

Yamaha999 (461) napsal 24.04.2022 v 17:01-2+3

V dobe kdy si snad na sekundu presne mužeš zistit začátek dešte treba i v Addis Abebe si Moto2 tým u závodu GP s hodne velkou šancí jet o pódium nemuže zistit prehánky nad zavodni trati jo? Jsou to kokoti prvotrídního kalibru..To že komplet všichni ostatní meli "správneho informátora prubehu dešte" to jen potvrzuje..Zcela jednoznačne! Na nejakej "geniálni tah" to tady opravdu nehrajte..Ostatní týmy by to nejspíš asi taky napadlo kdyby to bylo tak hyper super "geniální"..

vašuz (24) napsal 24.04.2022 v 16:55-1+4

Naopak, tým Gresini se pokusil o geniální tah, který nevyšel…. Neměli absolutně co ztratit…. Mohli jen získat. A časem to pochopí i ti, kterým ještě zůstal nějaký ten kousek naivity o tom, že náš Filip dokáže něco solidního někdy zajet…

Předchozí
1 2 3 4 5... 6
Následující



TOPlist