GP Portugalska - 125 ccm

Mika Kallio vítězí ve druhém závodě této sezóny Grand Prix. Z trojice našich zástupců v cíli pouze Patrik Vostárek, který však přijel jako absolutně poslední.

V závodě nejslabší třídy zvítězil tovární jezdec KTM Mika Kallio, který na druhé místo odsunul Héctora Faubela o pouhých 0,008 sekundy. Na třetím místě dokončil závod švýcarský jezdec Thomas Lüthi (+2,898), jehož výsledek byl ovlivněný střetem s Gáborem Talmacsim, jenž těsně před ním havaroval.
Na čtvrtém místě dokončil závod Fabrizio Lai, jehož následoval s větším odstupem Manuel Poggiali. Na šestém místě dokončil Japonec Tomoyoshi Koyama, sedmý dojel Alvaro Bautista a osmý Mattia Pasini. Desítku nejlepších doplnili devátý Julian Simon a desátý Marco Simoncelli.
Stejně jako před týdnem dokončil závod na jedenáctém místě Mike Di Meglio, jenž měl opět za svými zády Pablo Nieta. Třináctý dojel nováček Alexis Masbou, čtrnáctý Toshihisa Kuzuhara a patnáctý Manuel Hernandez.
A co naši? Lukáš Pešek pohřbil své naděje již ve druhém kole, kdy havaroval z devátého místa. Karel Abrahám zajel do boxů, když do té doby jezdil až na předposledním, 32. místě. Tuto pozici po Abrahámově odstoupení převzal Patrik Vostárek, který také s jedním kolem ztráty dojel 32. do cíle.
Mika Kallio se také dostal do čela šampionátu, kde má nyní 45 bodů. Druhý je Marco Simoncelli (31), třetí Héctor Faubel (29) a čtvrtý Fabrizio Lai (29). Pětici nejlepších uzavírá Mattia Pasini (21). Nikdo z našich zástupců ještě nedokázal bodovat.

Výsledky závodu třídy 125 ccm

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist