Francouz Zarco podepsal s KTM MotoGP

Francouzský závodník Johann Zarco podepsal dvouletou smlouvu s rakouským výrobcem KTM a minimálně do konce roku 2020 bude členem týmu Red Bull KTM Factory Racing. Ve středu KTM prodloužila s Polem Espargarem, ve čtvrtek oficiálně potvrdili příchod Johanna Zarca, vítěze Red Bull Rookies Cupu, dvojnásobného šampiona Moto2 a dnes jezdce královské kubatury MotoGP.

Francouz Johann Zarco je nyní členem týmu Monster Yamaha Tech 3, kde dosahuje velmi dobrých výkonů a je nyní společně s Calem Crutchlowem nejlepším z jezdců netovárních týmů. Pro nadcházející sezonu ale vymění tým a stane se poprvé v kariéře jezdcem tovární sestavy Red Bull KTM Factory Racing, kde bude jeho týmovým kolegou Pol Espargaró.

„Už od Red Bull Rookies Cupu tu byly s Johannem velmi dobré vazby,“ uvedl ředitel KTM Motorsports Pit Beirer. „Podporovali jsme projekt Moto2 prostřednictvím WP a náš týmový manažer Moto3 Aki Ajo je jeho dobrým přítelem. Rovněž máme dobré vazby s jeho manažerem Laurentem Fellonem. Bylo to prostě týmové úsilí, abychom toho dosáhli.“
 

„Je zřejmé, že tímto chceme podniknout další krok v MotoGP. První dva roky byly o budování projektu a o tom dostat vše do chodu. Pokaždé chcete mít na palubě nejlepší jezdce a samozřejmě v Johannovi, který poráží tovární jezdce na satelitním stroji a stabilně se kvalifikuje do první řady, máme velmi silného bojovníka silného duchem. Věřím s jezdcem jako Johann se dokážeme posunout na další úroveň."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist