Finská GP je zrušena a nahrazena druhým závodem v Rakousku

V pátek oznámili představitelé FIM, IRTA a Dorna Sports zrušení Velké ceny Finska, která se měla jet letos 11.července na dráze nového okruhu KymiRing. Tato GP je nahrazena druhým závodem v Rakousku, který se podobně jak loni pojede jako Velká cena Štýrska. Finsko má nyní pětiletou smlouvu na pořádání GP od roku 2022 do 2026.

Situace s vládními omezeními spojenými s Covid-19 donutily pořadatele finské GP odvolat letošní závod, který by na programu 11.července 2021. Za zrušený podnik bude v kalendáři MS druhý závod v Rakousku – Velká cena Štýrska. Tento závod je v kalendáři s termínem 8.srpna 2021. Tedy před samotným víkendem Velké ceny Rakouska.

Pro fanoušky v Rakousku a okolí je to určitě dobrá zpráva, protože oba podniky by měly nabídnout místa pro diváky v omezeném množství a při splnění daného zdravotního protokolu. Kolik diváků na den nebo co přesně bude pořadatel vyžadovat, aby vstup umožnil, to zatím specifikováno nebylo.

Další novinkou je prodloužení smlouvy s německým okruhem Sachsenring, který bude součástí kalendáře MS silničních motocyklů minimálně do konce roku 2026. Zároveň bylo potvrzeno, že letošní Velká cena Německa bude bez diváků podobně jak v Mugellu v rámci Velké ceny Itálie.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 3 Kč
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist