Espargarova druhá letošní šance

Po skvělém čtvrtém místě v Assenu dostává Aleix Espargaro šanci jet i další závod třídy 250 ccm a sice na německém Sachsenringu.

Španělský jezdec Espargaro, který vloni skončil v MS dvěstěpdesátek celkově na 12. místě na Aprilii LE týmu Lotus, nenašel v letošní sezóně stálé angažmá v této třídě. 


Důvodem byl i nucený odchod šéfa stáje Daniela Amatriana (mj. i dřívějšího manažéra Jorge Lorenza),  - na snímku s Aleixem, ještě v době, kdy měl přístup do paddocku a na grid, což mu Dorna v závěru loňské sezóny už zakázala. V současné době je Daniel Amatrian ve vyšetřovací vazbě a čelí obvinění nejen z drogového dealerství, ale snad dokonce i podezření z vraždy.


Aleix Espargaro pojede v týmu BalatonRing za zraněného Maďara Balásze Nemétha motocykl Aprilia LE. A to nejen tento víkend, ale i v anglickém Doningtonu. Kdo pojede za tento maďarský tým u nás v Brně, nebylo zatím rozhodnuto.

O minulém víkendu jel starší z bratrů Espargarových - mladší Pol jezdí, jak jistě známo, třídu do 125 ccm na továrním motocyklu Derbi a je zatím na průběžném 8. místě - závod španělského mistrovství CEV Buckler na okruhu Ricarda Torma ve Valencii, kde s motocyklem nové kubatury Moto2 zajel s motocyklem stáje Promoracing Yamaha Spain vybaveném motorem Yamaha a s pneumatikami Michelin v kvalifikaci čas '1′35″181 (v celkové kvalifikaci byl pátý nejrychlejší), čimž prakticky vyrovnal rekord okruhu kubatury 250-ti ccm, který drží z roku 2006 na továrním motocyklu KTM japonský jezdec Hiroshi Aoyama - 1′35″109. 


V závodě samotném pak dojel Aleix Espargaro na pátém místě mezi jezdci formule Extreme (kubatura do 1000 ccm), jako nejlepší z jezdců na motocyklech Moto2.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist