Dvoudenní test Suzuki v Mugellu

Po třech dnech zkoušek na okruhu v Misanu absolvoval tento týden testovací tým Suzuki další dva dny testů nového litrového prototypu na okruhu v Mugellu. Randy De Puniet společně s Nobuatsu Aokim najeli od úterka do středy kolem sto padesáti kol a pro techniky v Japonsku nasbírali důležitá data.

Dvojice testovacích jezdců už v Misanu zkoušela novou kapotáž, která měla zlepšit maximální rychlost, testovali nový motor a podvozek. Z výsledky byli spokojeni a spojeni jsou také po testech v Mugellu, protože změna charakteru okruhu nezpůsobila žádné negativní změny v chování motocyklu.

V Mugellu panovalo po oba dny příznivé počasí s teplotami dráhy od dvaceti do šestatřiceti stupňů. Randy De Punitet zajel první den nejrychlejší čas 1´50,080 sekundy a ten si ve středu zlepšil na hodnotu 1´49,260 sekundy. „V těchto dvou dlouhých dnech jsme hodně pracovali na různých variantách mappingu a také víme, že je třeba víc zapracovat na zadní přilnavosti,“ řekl Francouz.
„Očekávali jsme, že Mugello nebude v tomto ohledu snadný okruh a díky tomuto testu jsme získali spoustu užitečných informací, na kterých teď inženýři můžou pracovat,“ pokračoval Randy De Puniet a závěrem dodal: „Jsem ale trošku smutný, protože to byl náš poslední test v tomto roce a já si jízdu s motocyklem užíval stejně jako spolupráci s továrním týmem Suzuki. Doufám, že v budoucnu budu mít víc příležitostí jezdit na tomto motocyklu a pracovat na jeho dalším zlepšování“

Dvoudenní test v Mugellu uzavřel evropský testovací program Suzuki, která se nyní vrací zpátky do Japonska. V továrně vyhodnotí všechna získaná data, aby nový prototyp připravili na další testy v roce 2014. Vzhledem k tomu, že motocykl zvládá testovací zátěž bez větších problémů, lze předpokládat, že v příštím roce Suzuki přeci jenom využije možnosti jet závod MotoGP na divokou kartu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist