Budou to velmi důležité tři dny testování, tvrdí jezdci tovární Ducati

Jen pár týdnů po prezentaci týmu v italské Madonně di Campiglio je tým Ducati Lenovo připraven zahájit předsezonní přípravu třídenním oficiálním testem MotoGP v Sepangu. V pátek 10.února si Francesco Bagnaia a Enea Bastianiani konečně vyzkouší své motocykly Desmosedici GP v konfiguraci pro rok 2023. Už začátkem týdne jejich techniku připravoval Michele Pirro (na fotografii), jenž byl v testu zkušebních týmů královské kubatury nejrychlejší.

V úterý uzavřel třídenní test zkušebních týmů MotoGP Michele Pirro (Ducati MotoGP Test Team), jehož čas 1'59,803 sekundy byl zároveň nejrychlejším časem testu. Jezdec ze San Giovanni Rotondo absolvoval přes 170 kol a jako jediný se dostal pod hranici dvou minut. „S naší prací v těchto prvních třech dnech testování jsem spokojen,” uvedl Pirro. „Najeli jsme spoustu kilometrů za sucha i za mokra a během tří dnů jsme absolvovali přibližně 170 kol. Vzhledem k nestabilnímu počasí a neustále se měnícím podmínkám na trati jsme museli většinu práce soustředit na poslední den, který byl jako jediný zcela suchý. Přesto se nám podařilo provést několik testů, získat důležité informace o nových komponentech a to s dobrými časy na kolo. Nyní jsme připraveni na další tři dny testování, kdy bude na továrních jezdcích, aby pokračovali v dalším vývoji.”

Úřadující mistr světa Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) bude na prototypu MotoGP sedět poprvé od listopadového testu ve Valencii. „Jsem rád, že se s Desmosedici GP konečně vracím zpátky na trať. V zimě jsem hodně pracoval na přípravě a neustále trénoval na letošní sezonu. Nyní nás čekají tři velmi náročné a důležité dny testování. Čeká nás spousta práce a bude důležité hned odškrtnout nějaké body, abychom se vyvarovali chyb. Doufejme, že počasí bude na naší straně a umožní nám maximálně využít čas, který máme k dispozici.”

Nový člen tovární stáje Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) před zahájením testu v Sepangu řekl: „Konečně se vracím na trať prvního testu roku 2023 a jsem z toho nadšený. Budou to tři klíčové dny, které mi také umožní lépe poznat můj nový tým s nímž jsem prolomil ledy už loni v prvním testu ve Valencii. Společně s Peccem (Francesco Bagnaia) se budeme snažit dostat s naším testovacím programem co nejdále a okamžitě určit další postup, abychom byli co nejlépe připraveni na další test v Portugalsku, který bude předcházet úvodní Velké ceně roku v Portimau.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist